Kiváló kiegészítő eszköznek számít a bitcoin a több eszközös portfóliókban

A Binance Research elemzése szerint a teljes hozam-kockázat profilt nézve a bitcoin jó kiegészítő eszköznek számít egy jól diverzifikált portfólióban.

A világ vezető kriptopénz kereskedési oldala, a Binance különböző portfólió struktúrákat vizsgálta kockázat és hozam alapján.

Binance elemzés

A Twitteren megjelentett elemzés az első része egy portfóliókat elemző sorozatnak. Az elemzés pedig arra jutott, hogy bár a bitcoin extrém mértékű árfolyam ingadozást mutat, a volatilitást ellensúlyozni tudja az árfolyam emelkedés mértéke egy kiegyensúlyozott portfólióban. Mivel a bitcoin és a hagyományos eszközök, mint a részvények, árupiaci termékek vagy kötvények között nem mérhető jelentős mértékű korreláció, ezért egy több eszközt tartalmazó portfólióban kellő mértékben tud ellenállni a többi termék piaci ingadozásával szemben. Az alacsony spread és a magas kereskedési forgalom pedig kellő likviditást nyújt a piacon.

Végezetül pedig hozzátették, hogy különböző portfólió allokálási technikákat vizsgáltak olyan portfóliók esetében, amelyek több eszköz csoportból is tartalmaznak befektetési terméket.

Minden portfólió mely részt vett a szimulációban és tartalmazott bitcoint, jobban teljesített hozam-kockázat szempontjából, mint a többi vizsgált eszközallokáció.

A fentiek arra szolgálnak bizonyítékul, hogy a bitcoin valóban aktív diverzifikáló eszköz lehet minden olyan befektető számára, akik változatos eszközökből építenek befektetési portfóliót. Ha az elmúlt 10 évet nézzük, a bitcoin éves hozama háromszor is 4 számjegyű volt, miközben mindössze két évben vesztett értékéből, 2014-ben és 2018-ban.

A jelentés hozzátette, hogy várakozásaik szerint a volatilitás csökkenni fog azzal egy időben, hogy az iparág egyre érettebbé válik és új intézményi szereplők, mint például a Fidelity lép majd a piacra.