Megtörtént a korrekció a kriptopénzek piacán, az altcoin árak estek a héten

A két hete tartó folyamatos emelkedés után számos kriptopénz árfolyama esett a múlt hét során, így megtörtént a korrekció. A kisebb lejtmenet után azonban a legtöbb altcoin már magára is talált.
CEX.IO Bitcoin Exchange

Megtörtént a korrekció a bitcoin és az ethereum piacán is

A május eleje óta tartó folyamatos bitcoin árfolyam emelkedés teteje 1889 dollárnál volt. Múlt héten pénteken és szombaton korrekcióra került sor, a bitcoin ára 1610 dollárig esett vissza. Ez 24 óra alatt 15%-os esés, melynek feltehetően a Poloniex felhasználók nem örültek leginkább, mert az akadozás miatt nem tudtak kereskedni rendesen a hétvégén.

Azonban az árfolyam erős támaszra talált 1650 dollár környékén, többszöri kísérlet után, jelentős forgalom mellett sem tudott alacsonyabb szintekre ereszkedni a BTC/USD keresztárfolyam. Végül szombaton újabb emelkedésbe kezdett a bitcoin, jelenleg 1750 dollár környékén zajlik a kereskedés. Ami a következő napokat illeti, a további emelkedéshez arra lenne szükség, hogy az árfolyam tartósan 1700 dollár felett maradjon. A legutolsó hullámban 1500-ról 1900-ig emelkedett az árfolyam. Lefelé pedig az 1650 és az 1600 dolláros szint jelenthet erős támaszt a jövőben.

Megtörtént a korrekció a bitcoin piacán

Visszatalált önmagához az ethereum a múlt héten. A korábbi emelkedő trend egészen 100 dollárig röpítette az ethereum árfolyamát. Innen aztán múlthéten erősen visszapattant az ethereum ára, egészen 77 dollárig a hétfői nap során. A 80 dolláros szint azonban kellően erős támasznak bizonyult ahhoz, hogy az esés megálljon.

Azóta pedig elkezdett felfelé menetelni az ethereum ára, a cikk írásakor épp a 90 dolláros ellenállással küzd az árfolyam. A mozgóátlagok egyelőre nem keresztezik egymást, így az emelkedő trend tovább folytatódhat.

Magára talált az ethereum

A kisebb altcoinok vegyesen teljesítettek

A litecoin piacán kisebb visszaesés volt tapasztalható a hétvégén, azonban az árfolyam még így is simán tartotta a 30 dollár körüli szintet. A múlt hét során egészen 39 dollárig emelkedett a litecoin ára, ahonnan a hétvégére 28 dollárig esett vissza az árfolyam. A jó hír, hogy a jelentős forgalom növekedés mellett sem tudott az árfolyam igazán lefelé indulni. Ha a mozgóátlagokat nézzük, még van növekedési potenciál a litecoinban. Főleg, hogy ha figyelembe vesszük, hogy a múlt hét óta éles a SegWit protokoll a litecoin blokkláncon.

Tovább emelkedhet a litecoin ára

A ripple átvette a stafétabotot az ethereumtól a piaci kapitalizációt tekintve. Az árfolyam szépen csendben menetelt felfelé egész héten, különösebb forgalom növekedés nélkül. A hét eleji 0,15 dollárról mostanra fokozatosan 0,23 dollárig emelkedett a ripple ára. Egyelőre úgy néz ki tovább is fog még nőni az XRP/USD árfolyam.

Erősödik a ripple

A Poloniex akadozását igazán a kisebb altcoinok szenvedték meg. Szinte az egész altcoin piacon érezhető volt, hogy a kereskedés nem a megszokott mederbn zajlik. A korábbi csodakriptóink: stellar lumen és a gnosis például jelentős veszteséget gyűjtött össze.

 

A stellar lumen, a 9. legnagyobb piaci kapitalizációjú altcoin például közel 50%-ot vesztett az értékéből. Egyetlen nap alatt 0,053 dollárról 0,022-ig csökkent az árfolyam. Múlt hét óta azonban már sikerült valamennyit ledolgozni a csökkenésből, jelenleg 0,038 dollár környékén kereskedik az altcoint. A gnosis is megérezte az zavart az űrben, bár ezen a piacon nem volt ennyire drasztikus az árfolyam esés. Sőt, tulajdonképpen a 113 dollárról 97 dollárra történő esést már korrigálta is a gnosis árfolyama a korábbi szintekre.

Stellar Lumen kriptopénz