Szeptemberihez hasonló korrekció zajlott le a bitcoin piacán

Az elmúlt pár napban rég nem láttott korrekció zajlott le a bitcoin piacán. Az árfolyam a héten jobban hullámzott, mint egy viharos tenger.

Jelentős korrekció zajlott a bitcoin és a kriptopénz piacon

A bitcoin árfolyama a múlt hét elején még csúcsokat döntött. A CME határidős termékének bevezetésekor az első napon még 20 000 dollár fölé várták az első negyedév végére a bitcoin árfolyamát. Sok minden történt azonban hétfő óta. Cikkünk írásakor ugyanezekre a lejáratokra már jóval alacsonyabb kötési árfolyamok vannak, 13-14 ezer dollár körül.

Egy héttel ezelőtt már majdnem 20 ezer dollárt adtak egy bitcoinért. Több kriptopénz ára megduplázódott az elmúlt 30 nap során. Azonban a hetek, sőt, hónapok óta tartó folyamatos emelkedést nem bírta tovább tartani a piac. Ezzel együtt a Coinbase bennfentes kereskedésének híre is átmenetileg bizonytalanságot okozott a piacon.

Leesett a bitcoin árfolyama
Az árfolyam 17 500 dollárról két nap alatt egészen 12 000 dollár alá süllyedt. Ez több, mint 35%-os esés nagyon rövid időn belül. Legutóbb szeptemberben esett hasonló mértékben az árfolyam pillanatok alatt. A zuhanás végül 11 600 dollárnál állt meg, innen viszont egész gyorsan visszament az árfolyam a 13-15 ezer dolláros sávba, ahol cikkünk írásakor is mozog az árfolyam.

Elemzők szerint ráfért a piacra a korrekció

Az elemzők szerint erre a korrekcióra nagy szükség volt, mert az ilyen mértékű folyamatos emelkedés hosszútávon tarthatatlan.

Charlie Lee aki pont a hét elején szabadult meg az összes litecoinjától annyit nyilatkozott, hogy minden jelentősen emelkedő periódust kísér egy korrekció.

“Minden emelkedő szakaszt egy árfolyam csökkenés követ. A piacnak szüksége van arra, hogy konszolidálódjon. Ez az én tapasztalatom az elmúlt 7 évből. Mindenkinek tisztában kell ezzel lennie, amikor befektet ebbe a szektorba.”

Robert Reid kriptopénz elemző azt emelte ki, hogy eddig csak 2017-ben hat jelentős korrekció zajlott le a bitcon piacán, amely során több, mint 30 százalékot esett az árfolyam. Ráadásul minden korrekciót több, mint 50 százalékos emelkedés követett amikor a piac stabilizálódott.

Meglátjuk mit hoz majd a jövő év a bitcoin piacán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük