Közös kriptopénzt tervez az Emírségek és Szaúd-Arábia

Az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia egy közös kriptopénz kifejlesztéséről írt alá megállapodást, jelentette január 19-én az Emírségek hivatalos hírügynöksége.

A jelentés szerint a szaúdi-emírségi együttműködési bizottság Dubajban tartott a napokban egy tárgyalást, ahol a 16 fős bizottság lefektette a kezdeményezés alapjait.

A közös nyilatkozatban hét kezdeményezést vázoltak fel, többek között a polgári légi közlekedési, a fiatalság pénzügyi tudatossága és egy határokon átnyúló kriptopénz fejlesztésével kapcsolatosan. A cikk szerint a kriptopénz a kísérleti stádiumában szigorúan a bankokat célozza  annak érdekében, hogy jobban megérhető legyen a blokklánc technológia és a határokon átívelő utalási rendszer használatának hatása.

A közös kriptopénz egyben a központilag kibocsátott kriptó a pénzügy-politikára gyakorolt hatásait is vizsgálja.

A kezdeményezés fokozott hangsúlyt fektet az ügyfélérdekek védelmére, a technológiai szabvány kialakítására mialatt nem hagyja figyelmen kívül a kiberbiztonsági kockázatokat se.

Az Egyesült Arab Emírségek múlt hónapban kezdett el együttműködni Szaúd-Arábia Monetáris Hatóságával egy a két országban elfogadott közös kriptovaluta feltételeinek kialakításában.

Szintén decemberben az olajban gazdag öbölmenti ország egy új kriptovaluta szabályozást is elfogadott, melynek elsődleges célja, hogy a blokklánc vállalkozások vezető központjává váljon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük