Kigolyózná a Steemit Justin Sun-t a múltkori balhé miatt

Miután Justin Sun, a Tron vezérigazgatója könyörtelenül átvette az irányítást a Steem blokklánca felett, a közösség fellázadt. Most előálltak egy új tervvel Sun eltávolítására. 

Mint az már megszokhattunk, a kriptovilágban is gyakran vannak zűrök, gondoljunk csak a Binance vezérre CZ-re és a The Block médiaportál csörtéjére, vagy CZ Bitcoin blokkláncát reorgolni kívánó kommentjére, vagy Justin Sun szerelmi afférjára a Poloniexxel (értsd: felvásárolta). Sun körül nem csitul a legutóbbi dobása utáni hangzavar. Már korábban arról írtunk, hogy a Tron vezérigazgatója megvásárolta a Steemit Inc-t, majd bejelentette a decentralizált közösségi média platform integrálási szándékát a Tron blokkláncába. A Steemit közösség ezen kicsit bepörgött, mivel attól tartottak, hogy Sun túl nagy hatalommal rendelkezne a Steemit lánca felett. Ezért soft forkoltak, hogy a Tron vezér ne tudjon túl sok Tron támogató validátort megválasztatni a felvásárlásért kapott friss STEEM tokenjeivel. Justin Sun azonban nem hagyta annyiban a közösség támadását, több validátort is leváltott, ezzel átvéve a hatalmat a lánc fölött egy időre. Ezt követően számos fejlesztő felmondott, a közösség szavazást indított a Tron validátorok leváltására, a kedélyek azonban azóta sem csitultak.

Az nevet, aki utoljára nevet

A Steemit közössége és fejlesztői azt remélik, hogy kitartásuknak meglesz a gyümölcse, ami jelenleg egy terv, hogy a Steem blokkláncát egy új blokkláncra vigyék át, egy olyanra, ahol Sun tokenjei nem érnek semmit. A Steemben érdekelt kriptotőzsde egyben anti-Sun csoport hangadója, a Blocktrades, egy új Hive nevű blokkláncot javasol a célra.

Hamarosan elindítunk egy új érmét, amely lényegében a Steem hardforkja lesz. Ez az új lánc minden összegyűjtött üzenetet és tranzakcióra vonatkozó információt meg fog őrizni. Támogatni fogja mindazokat a dappokat, amelyeket már ismerünk és szeretünk”, írta a Blocktrades a Steemiten.

“Úgy vélem, ha az összes gazdasági érték és aktivitás átkerül erre az új blokkláncba, akkor Justin részesedése és pozíciója értéktelenné válik”, teszi hozzá a Blocktrades.

A Blocktrades és a Steem kapcsolata

A Blocktrades azzal érvelt, hogy a Steem közösségben 36 tapasztalt fejlesztővel, marketing szakemberekkel, üzletemberekkel, művészekkel és idealistákkal is tárgyaltak. Több kiemelkedő Steemben érdekelt fél már vállalta, hogy számítástechnikai erőforrásokat és jelentős pénzügyi támogatást biztosít a projekt kivitelezéséhez.

Korai szakaszban vagyunk ugyan, de megvagyunk győződve arról, hogy rendelkezünk elegendő támogatással az új blokklánc elindításához és fejlesztéséhez”, írta a Blocktrades.

A nagy kérdés most már csak az, hogy a Steemit közösség egyetértésre jut-e az új blokklánc fejlesztésével kapcsolatban. Matt Rosen Steem fejlesztő azt nyilatkozta: “egyrészt nem hiszem, hogy volt valaha is olyan hard fork, amely az eredeti értéket felülmúlta volna. Másrészről viszont nem hiszem, hogy volt valaha is olyan helyzet, ahol a blokklánc/token közösség nagy része ellenezte volna ezeket az eseményeket. Ha a közösség mögötte áll, akkor nagyon jó esélyünk van. Végső soron az emberek a fontosak, habár nehéz küzdelem lesz.”

Bejegyzése azonnal virális lett. Több, mint 700 hozzászólás érkezett, amikből az látható, hogy a közösség többsége támogatja az új elképzelést. Függetlenül attól, hogy a kezdeményezés működik-e vagy sem, a közösségi összefogás ereje demonstrálhatja a decentralizált hálózatok közösség-alapú erejét a big money-val és erőpolitikával szemben, amit Justin Sun is folytat.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük