Amikor jól jött volna a kriptopénz: az amerikai vámosok egy család teljes vagyonát elkobozták a reptéren

Egy ohiói család állítása szerint az amerikai határellenőrzés a teljes megtakarításukat, összesen 58 ezer dollárt lefoglalta – vádemelés nélkül.

Vád emelés nélkül foglalták le a megtakarítást

Rustem Kazazi, a 64 éves ohiói lakos a rokonait szerette volna meglátogatni Albániában még tavaly októberben a szövetségi per szerint, amit ő és családja indított az amerikai állami szervek ellen, közölte a CNN.

Kazazi családA perirat szerint az amerikai határellenőrzésen a vámosok elkobozták a családfőnél lévő 58 000 dollár készpénzt anélkül, hogy letartóztatták volna vagy bármilyen vádat emeltek volna ellene.

Kazazi hat hónapot tervezett Albániában tölteni és szeretett volna egy nyaralót venni az albán tengerparton nyugdíjas éveire. Emellett szerette volna anyagilag is támogatni a családja otthon maradt tagjait, akik megélhetési problémákkal küzdöttek.

A tranzakció könnyebb lebonyolítása érdekében és azért, hogy megspórolja a banki költségeket készpénzben vitte magával a megtakarításait egy bőröndben. A határellenőrzésen azonban kiszúrták a csomagot és – tolmács nélkül – kihallgatták Kazazit. Az eljárás végén pedig elkobozták a nála lévő készpénzt melyről mindössze egy átvételi elismervényt kapott, melyen az összeg nem is szerepel.

A Kazazi család most a bíróságon szeretné visszakapni a lefoglalt megtakarítást.

Kriptopénzzel könnyebb

Mindez azonban könnyedén elkerülhető lett volna, ha a család kriptopénzben intézi a tranzakciót. A bitcoin mellett számos más altcoin kínál olcsó és gyors átutalási lehetőséget.

Kriptopénzekkel könnyebbA bitcoin ATM-ek vagy a bitcoin bankkártyák segítségével azonnal készpénzhez lehet jutni. De a Localbitcoins szolgáltatásait használva is minden bizonnyal talált volna valakit Kazazi Albániában akinél készpénzre tudja váltani a nála lévő érméket. Sőt, vannak kifejezetten bitcoinban meghirdetett ingatlanok is már a világon, ha nem ragaszkodik a régióhoz.

Ez esetben tehát valószínűleg sok fejfájástól megkímélte volna magát a család, ha a nemzetközi tranzakciókor számításba veszi a kriptopénzek adta lehetőségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük