Kriptovaluták és blockchain a Simpson családban

A Simpson család egyik legújabb epizódjában az Agymenők Sheldon Cooper-ja magyarázza el mit is jelentenek a kriptovaluták és a blokklánc technológia.

A zenés-táncos Simpson részletben Parsons (aka Sheldon) a kriptovalutákat a jövő fizetőeszközeként jellemzi, a rajzfilmesített főkönyv szerint: “Napról-napra közelebb jutok, hogy én legyek a jövő fizetőeszköze. Nem a tárcádban hanem a számítógépeden!”

A magyarázó végén egy szöveges üzenetben így foglalja össze, hogy hogyan is működnek a kriptovaluták:

“A ‘kriptovaluta’ szó többszöri használata a kriptovaluta meghatározásakor úgy tűnik, mintha kezdők alaptudásával rendelkeznénk a kriptovalutákról. Nos, ez egy teljes halom kriptovaluta. Ebben a rendszerben szabályokat határoznak meg a kriptovaluta további egységeinek létrehozására. Fiat által generálhatóak, mint például a hagyományos valuták, vagy csak véletlenszerűen szétszórhatóak, vagy csak oda lehet adni mindet LeBronnak.”

A twitteres kriptoközösség örömmel fogadta az újabb ingyen-marketinget a mainstream szórakoztatóipar részéről. Közismerten a Simpson család híres arról, hogy néha nagyon rátrafálnak a jövő trendjeire. 10 évvel ezelőtt, még megválasztása előtt Trumpot már elnökként szerepeltették, sőt, a Trónok Harca befejezését is jól tippelték meg.

Öt évvel ezelőtt már szerepelt a vezető kriptovaluta, a bitcoin az egyik részben, ahogy az a borítóképen is olvasható.

Ha többet szeretnél megtudni a kriptovalutákról és a blokklánc technológia működéséről, lapozd fel az útmutatóinkat.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük