A LocalBitcoins két új blokklánc-követő eszközt is beszerzett

A LocalBitcoins peer-to-peer kriptopénz váltó folytatja az illegális tranzakciók elleni küzdelmet. Az anonim bitcoin-cserék egykori csomópontja, nemrég két blokklánc-követő eszközt is beszerzett az Elliptic elemző társaságtól.

A LocalBitcoins kedden jelentette be, hogy mostantól az Elliptic Navigator kockázatelemző eszközét és Lens pénztárca átvilágító eszközét is használja a tiltott kriptotranzakciók kiszűrésére. Blokklánc-elemző cégek korábban azt állították, hogy a főleg lakossági ügyletekre szakosodott váltón folyik át Finnország illegális célra használt kriptójának nagy része.

A helsinki székhelyű platform folytatja tehát az Európai Unió AMLD5 szerinti pénzmosás elleni (anti-money laundering, röviden AML) törvény bevezetését, az új, szigorú finn rendeletek mellett, melyek jelentős nyomást helyeznek a régió kriptovállalkozásaira.

A közelgő finn rendeletek bevezetésére való felkészüléskor a LocalBitcoins megszüntette a készpénz-kripto kereskedelmet és kötelezővé tette a személyazonosság igazolását is. Ezenkívül megtiltották az iráni felhasználóknak a bitcoin kereskedést, vélhetően az Egyesült Államok szankciói miatt.

Az Elliptic vezető tudósa, Tom Robinson elmondta a CoinDesk-nek, hogy az ilyen irányú szabályzatváltoztatások nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az év során 50%-kal csökkenjen a kriptobeáramlás a darknetről.

A fekete piacokról a peer-to-peer váltókra történő beáramlások csökkenése egyértelmű következménye annak, hogy erős KYC (know your customer – ismerd az ügyfeled) és AML kontrollokat vezettek be ezek a cégek” – mondta. “A bűnözők már kétszer is meggondolják, mielőtt megpróbálnának pénzt kivenni a nagyobb peer-to-peer váltókon keresztül” – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük