Lóháton menekült egy újabb kriptós piramisjáték kitalálója Oroszországból

  • 33
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az orosz rendőrség őrizetbe vette egy kriptós piramisjáték alapítóját Kazahsztánban.

Lekapcsolták a kriptós piramis kitalálóját

Az orosz belügyminisztérium honlapján a hét elején jelent meg a hír, hogy letartóztattak egy férfit, aki közreműködött egy kriptopénz alapú csaló hálózat kiépítésében. A meg nem nevezett elkövetőt csalás vádjával tartóztatták le. A vád szerint egy olyan piramishálózatot hozott létre, mely befektetőket toborzott egy magas hozamot kínáló kriptopénz alapú befektetéshez. A csalásban több bűnöző is részt vett.

Legalább 300 esetet jelentettek, ahol az áldozatokat átverték a magas hozamú befektetés reményében. Csak az egyik áldozat egyedül több, mint 36 ezer dollárt vesztett el a csalás révén.

A jelentés szerint a piramis hálózat alapítója 2019 elején menekült Kazahsztánban, azóta kereste az Interpol is. Miután letartóztatta az orosz rendőrség, a gyanúsított bevallotta, hogy a zöldhatáron át lóháton menekült át Oroszországból Kazahsztánba. Jelenleg is zajlik a nyomozás a további elkövetők felderítése érdekében.

Egyre több gyanús befektetést sikerül leleplezni

Korábban az Egyesült Államok piac felügyeleti szerve a SEC indított el nyomozást egy több millió dolláros csalás ügyében Kaliforniában.

Május elején pedig a brazil rendőrség tartóztatott le 10 ember, mert a vádirat szerint egy 210 millió dollár összértékű kriptopénz befektetési csalásban vettek részt.

Ismételten szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy nagyon körültekintően járjon el, ha kriptopénzbe szeretne fektetni. Csak megbízható kriptopénz váltón keresztül szabad bitcoint vagy más kriptopénzt vásárolni. Bár a kriptós befektetésekkel valóban el lehetett érni az elmúlt években magas hozamokat, érdemes észben tartani, hogy

  1. a múlt sosem garancia a jövőre
  2. ha egy befektetési ajánlat túl szépnek hangzik, hogy igaz legyen – akkor valószínűleg nem igaz.

Ne hagyd magad átverni! Kérdezz és informálódj a kriptókról a Bitcoin Bázison!

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.