Ausztrál influenszer rákosnak hazudta magát, a csalással keresett pénzét kriptókba fektette

Belle Gibson ausztrál influenszer közel 300 000 ausztrál dollárt (58 millió Ft)ölt bitcoin, ethereum és más kriptopénz kereskedelembe.

A hatóságok már vizsgálják az ausztrál közösségi média influenszer bankszámláit miután kiderült, átverte a követőit azzal, hogy rákosnak hazudta magát, hogy így bírja rá követőit könyveinek és applikációinak megvásárlására. Az ebből származó profitot pedig kriptopénz kereskedelembe ölte.

Annabelle “Belle” Gibson már a kezdetek óta megtévesztette követőit és a cége által elért profitot kriptopénz, határidősök és sportfogadásokra költötte, jelentette a Canberra Times.

Gibsonra azután figyeltek fel a hatóságok, hogy ‘elfelejtett’ befizetni egy 410 000 ausztrál  dolláros (78 millió Ft) bírságot, amit még 2017-ben nyújtottak át nek a hatóságok amiért félrevezette a követőtáborát.

Hogy pontosan mekkora összegben és volumenben kereskedett kriptókkal, azt nem tudni, a hatóságok mindenesetre azt nyilatkozták tranzakcióiról, hogy “érdekes”.

Ne hagyd magad átverni! Kérdezz és informálódj a kriptókról a Bitcoin Bázison!

Csalással jutott pénzéhez az influenszer, kriptókba fektette

Gibson azzal vált ismertté a közösségi médián, hogy azt állította, halálos kimenetelű rákban szenved amit önköltségen kezeltet alternatív gyógyászati megoldásokat alkalmazva amit szigorú diétával egészít ki.

A hamis állításokat egészségügyi állapotáról már 2009 óta amit arra használt fel, hogy a szakácskönyveit és az alkalmazását hirdesse. 2015-ben egy nyomozás során kiderült, hogy soha nem volt rákja, a közösségi médián kialakított önképe hazugságon, megtévesztésen és csaláson alapult.

Közel 440000 ausztrál dollárnyi (85 millió Ft) bevételhez jutott a könyve és az alkalmazása értékesítéséből, amit különböző jótékonysági szervezeteknek és egy rákban szenvedő kisfiú gyógyászati költségeire ajánlott fel. A bíróságon azonban kiderült, hogy jótékonysági célból nem ajánlott fel többet influenszer pályafutása alatt, mint 10 000 ausztrál dollár (2 millió Ft).

Hogy mi lesz Gibson sorsa, az a bíróságra vár, a meghallgatások még folyamatban vannak.

Ugyan nem fűződik szorosan a kriptopénzek világához, mivel Gibson már a kriptók 2017-es felfutása előtt is csalásra építette a karrierjét, de a párhuzam megfigyelhető: a kriptopénzekben utazó szerencsevadászok és csalók, földi halandó számára elképzelhetetlen bevételeket ígérnek a befektetőknek és általában vagy nem tudják miről is szól pontosan a blokklánc technológia, vagy orbitálisat hazudnak róla: ahogy az már kiderült a BitConnect, OneCoin és a Firstcoin magyar csalásról is.

Ahogy a piacok átváltanak egy időre a masszív nyereségek időszakába, úgy kezdenek el újra megszaporodni a projektek körül a szerencsevadászok és csalók. Amennyiben nem vagy biztos egy projekt hitelességéről, kérjük jelezd az info@bitcoinbazis.hu e-mail címen és segítünk kideríteni az igazságot!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.