Ausztrál influenszer rákosnak hazudta magát, a csalással keresett pénzét kriptókba fektette

Belle Gibson ausztrál influenszer közel 300 000 ausztrál dollárt (58 millió Ft)ölt bitcoin, ethereum és más kriptopénz kereskedelembe.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

A hatóságok már vizsgálják az ausztrál közösségi média influenszer bankszámláit miután kiderült, átverte a követőit azzal, hogy rákosnak hazudta magát, hogy így bírja rá követőit könyveinek és applikációinak megvásárlására. Az ebből származó profitot pedig kriptopénz kereskedelembe ölte.

Annabelle “Belle” Gibson már a kezdetek óta megtévesztette követőit és a cége által elért profitot kriptopénz, határidősök és sportfogadásokra költötte, jelentette a Canberra Times.

Gibsonra azután figyeltek fel a hatóságok, hogy ‘elfelejtett’ befizetni egy 410 000 ausztrál  dolláros (78 millió Ft) bírságot, amit még 2017-ben nyújtottak át nek a hatóságok amiért félrevezette a követőtáborát.

Hogy pontosan mekkora összegben és volumenben kereskedett kriptókkal, azt nem tudni, a hatóságok mindenesetre azt nyilatkozták tranzakcióiról, hogy “érdekes”.

Ne hagyd magad átverni! Kérdezz és informálódj a kriptókról a Bitcoin Bázison!

Csalással jutott pénzéhez az influenszer, kriptókba fektette

Gibson azzal vált ismertté a közösségi médián, hogy azt állította, halálos kimenetelű rákban szenved amit önköltségen kezeltet alternatív gyógyászati megoldásokat alkalmazva amit szigorú diétával egészít ki.

A hamis állításokat egészségügyi állapotáról már 2009 óta amit arra használt fel, hogy a szakácskönyveit és az alkalmazását hirdesse. 2015-ben egy nyomozás során kiderült, hogy soha nem volt rákja, a közösségi médián kialakított önképe hazugságon, megtévesztésen és csaláson alapult.

Közel 440000 ausztrál dollárnyi (85 millió Ft) bevételhez jutott a könyve és az alkalmazása értékesítéséből, amit különböző jótékonysági szervezeteknek és egy rákban szenvedő kisfiú gyógyászati költségeire ajánlott fel. A bíróságon azonban kiderült, hogy jótékonysági célból nem ajánlott fel többet influenszer pályafutása alatt, mint 10 000 ausztrál dollár (2 millió Ft).

Hogy mi lesz Gibson sorsa, az a bíróságra vár, a meghallgatások még folyamatban vannak.

Ugyan nem fűződik szorosan a kriptopénzek világához, mivel Gibson már a kriptók 2017-es felfutása előtt is csalásra építette a karrierjét, de a párhuzam megfigyelhető: a kriptopénzekben utazó szerencsevadászok és csalók, földi halandó számára elképzelhetetlen bevételeket ígérnek a befektetőknek és általában vagy nem tudják miről is szól pontosan a blokklánc technológia, vagy orbitálisat hazudnak róla: ahogy az már kiderült a BitConnect, OneCoin és a Firstcoin magyar csalásról is.

Ahogy a piacok átváltanak egy időre a masszív nyereségek időszakába, úgy kezdenek el újra megszaporodni a projektek körül a szerencsevadászok és csalók. Amennyiben nem vagy biztos egy projekt hitelességéről, kérjük jelezd az info@bitcoinbazis.hu e-mail címen és segítünk kideríteni az igazságot!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.