Máltai miniszterelnök: kriptopénzek jelentik a jövő pénzét

Az ENSZ Közgyűlésén a máltai miniszterelnök Joseph Muscat kijelentette, a blokklánc technológia elkerülhetetlenül a jövő pénzévé teszik a kriptopénzeket.

Kijelentette:

Szenvedélyesen hiszek benne hogy a technológia forradalmasítja és fejleszti a rendszereket. Pontosan ezért szeretnénk Máltát blokklánc-szigetté tenni azzal, hogy ezt az új technológiát elsőként szabályozzuk a világon, ami korábban egy jogi vákuumban működött. A blokklánc elkerülhetetlenül a jövő pénzévé teszi a kriptopénzeket. Sokkal átláthatóbb, segít megkülönböztetni a jó üzletet a rossztól.

Muscat miniszterelnök kihangsúlyozta, a blokklánc technológia elismerésével Málta nyíltan a kriptopénz piacok és kriptostartupok mellé állt, így segítve a globális kriptogazdasági szabályozás és gyakorlat kialakításában.

Blokklánc-sziget

2018 eleje óta Málta egy olyan ökoszisztémát igyekszik kialakítani a szigeten, ami támogatja a kriptopénzek elterjedését és a kriptogazdasági szereplők működését.

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje több mint 10 millió felhasználóval és 200 millió dolláros negyedéves profittal nyíltan kiállt Málta törekvései mellett és a régiós székhelyét is a szigetországba telepítette.

A Binance országba költözése után a Tron, egy multimilliárd dolláros pekingi ICO-vállalat is Máltán nyitott egy irodát, amelynek feladata a Tron blokklánc hálózat fejlesztése és a helyi kriptopénz piaci szereplőkbe történő fektetés lesz.

Vannak akik kényszerből települtek Máltára. Ilyen a lengyel BitBay kriptotőzsde is, mely azután kényszerült irodát nyitni Máltán, hogy az utolsó lengyel bank is megvonta tőle pénzügyei intézését.

És Málta példája nem számít egyedinek, ugyanis egyre több város igyekszik másolni kriptobarát politikáját. Nem sokkal korábban a dél-koreai Szöul, Puszan és Dzsedzsu-szigetek jelentkeztek be Ázsia kriptovaluta fővárosa címre.

Még egy lépéssel előrébb

Muscat miniszterelnök beszédében elmondta, a helyi kormányok továbbra is szenvedélyesek a blokkláncokkal kapcsolatba mivel képesek kiiktatni a közvetítő feleket és közben teljes szabadságot adnak a felhasználóknak a pénzük és az információik fölött.

Szerinte hamarosan olyan blokklánc-alapú megoldások jöhetnek létre, amik kiváltják a jelenlegi infrastruktúrát például az egészségügyben és az adománygyűjtés területén.

A blokklánc olyan megoldásokat biztosíthat az egészségügyi rendszerek területén, ahol a betegek valóban tulajdonosai lesznek a saját orvosi rekordjuknak. Az emissziós kereskedési rendszereket új szintre lehet emelni. Hitelesíteni tudjuk a humanitárius támogatások megérkezését a célországokba. Meggyőződhetünk felőle, hogy senki sem lesz jogos ingatlanától megfosztva sérült vagy hibás adatok miatt,

— tette hozzá a miniszterelnök a beszédében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük