Korea legnagyobb városai a kriptovaluta főváros címre áhítoznak

A héten kiadott kriptovállalkozásokat és blokklánc startupokat érintő szabályozási keretterv után Dél-Korai nagyobb városai sorra hozzák a regionális irányelveket a kriptogazdaságban tevékenykedő vállalkozásoknak.

A második legnagyobb koreai város Zug címére pályázik

Puszan városának polgármestere Oh Keo-don a héten jelentette be, hogy városát Korea ‘Kripto-völgyévé’ szeretné varázsolni, hasonlóan a svájci Zughoz.

A polgármester összehasonlítva a két várost rámutatott, hogy Zugban több mint 2500 blokklánc projekt működik és több mint 11 000 blokklánchoz kötethő munkát hozott létre az elmúlt 2 évben. Ennek überelésére Puszan szintén létrehozhatna egy dinamikus kriptogazdaságot barátságos szabályozással és irányelvekkel, véli Keo-don.

2017 közepe óta a kriptovaluta befektetői kedv óriásit ugrott Dél-Koreában, nincs olyan lakos, ki ne hallott volna legalább a bitcoinról és ethereumról köszönhetően ellenállóságuknak. Annyira magasra hágott a befektetési kedv Koreában, hogy 2017 decemberében jóval a globális piaci ár fölött 25 000 dollárt is elkértek egy bitcoinért a helyi váltókon, a jelenséget ma már csak kimcshi prémiumként emlegetik. Azóta a prémium már a múlté, köszönhetően a szabályozó szervek, mint az FSC közbelépésének.

Egy másik ilyen ‘wannabe’ kriptovaluta főváros a dinamikusan fejlődő Szedzsong, ahol a kormány egy high-tech startup parkot épít és jelenleg egy helyi kriptovaluta infrastruktúra kiépítésén dolgozik, melyet a lakosok fizetőeszközként (sorry spekulátorok) tudnak használni és használatára úgy lesznek ösztönözve, hogy cserébe privát adatokat adnak át a kormánynak. Kissé Big Brother-szerű az elgondolás, de még mindig jobb, mint a venezuelai nemzeti kriptovaluta, a petró.

Csedzsu-sziget ambiciózus terve

Csedzsu-sziget, Dél-Korea legnagyobb szigete egy fokkal magasabbra emelte a kriptovaluta főváros címet. Az UNESCO világörökség részét képező sziget már most a legnagyobb technológiai konglomerátumok kedvelt célpontja, mint például a 12$ milliárd dollár értékű NXC online szerencsejáték óriásé, mely még 2017 szeptemberében vásárolta fel az akkor még 150 millió dollárra taksált Korbit kriptotőzsdét. A sziget egyedülálló pozícióban van ugyanis a helyi hatóságok a szövetségi kormány fennhatóságán kívül esnek, azaz, független törvényhozó hatalommal rendelkezik a sziget területén.

Valahol Dzsedzsu-szigetén

Augusztus elején publikálta kerettervét hogy a következő Máltává fejlődjön, amely egyike a legkriptobarátabb európai országoknak köszönhetően a szabályozási rendszerének. A dokumentumban az áll, a helyi vállalkozások és regisztrált entitások az általános nemzeti szintű ICO tiltás ellenére indíthatnak ICO projekteket.