A Pornhub modelljei mostantól tetherben (USDT) is kaphatják a fizetést

Miután a PayPal leállította a Pornhub előadóinak kifizetését, a felnőtt oldal új lehetőségeket kínál, melyek között a Tether stabilcoin (USDT) is szerepel.

A felnőtt szórakoztatóipari óriás, a Pornhub csütörtökön bejelentette, hogy elérhetővé teszi a modellek számára a tetherben (USDT) történő kifizetéseket is.

Korábban arról szóltak a híradások, hogy a kínálatban lévő USDT után az anyacégnek nincs megfelelő amerikai dollár fedezete. Most viszont váltig állítja a cég, hogy a stabilcoin teljes mértékben rendelkezik elegendő fedezettel. Ebből pedig az következik, hogy a tether ára nem ingadozik olyan mértékben, mint a legtöbb kriptovalutáé. Röviden fogalmazva kevésbé kockázatos fizetési módnak számít, ezért is nevezik stabilcoinnak. Bár a Tether cégnek az elmúlt néhány hónapban számos vizsgálattal és perrel kellett szemben nézni, mégis az egyik legnépszerűbb stabilcoin a piacon, amit egyre több helyen fogadnak el fizetőeszközként. Nemrég a Booking.com szállásfoglaló óriás partnere a Travala is bejelentette a tetherrel való fizetési lehetőséget, ehhez pedig csatlakozott most a felnőtt videomegosztó oldal is.

A Pornhub még 2018 áprilisban bejelentette, hogy az oldalon történő fizetésekhez már verge (XVG) tokent is lehet használni. Majd júniusban a TRON hivatalos partnere lett, így a tether elfogadásához értelemszerűen a TRONlink tárcáját javasolja.

Az oldal ezen kívül támogatást nyújtott a felnőtt iparra összpontosító Cosmo Payment számára is, amely előre feltöltött kártyákat biztosít, amire különböző pénzeszközöket lehet küldeni. Az ausztráliai és puerto rico-i előadóművészek számára pedig közvetlen betétek elérését tette lehetővé a weboldal.

A PayPal hátraarca

Novemberben a PayPal döntése sokkolta a felnőtt oldal előadóit. A világ egyik legismertebb fizetési felülete ugyanis blokkolta a kifizetéseket anélkül, hogy erről információt nyújtott volna a modellek számára. A Pornhub szerint több mint 100 ezer előadót érintett az eset, akik a megélhetésükhöz szükséges jövedelmüket a PayPalon keresztül kapták meg. A szolgáltatás megszüntetése miatt a Pornhub egyes régiókban közvetlen betéteken keresztüli kifizetéseket, banki csekkeket és kriptovalutákat is felajánlott.

Corey Price, a Pornhub alelnöke még korábban azt nyilatkozta, hogy bízik abban, hogy a felnőtt szektorban a kriptovaluták egyik legnagyobb elfogadójává válhat az oldal:

Itt, a Pornhub-nál fontos az, hogy gondoskodjunk a felhasználók folyamatosan változó fizetési preferenciáiról. Ez azt jelenti, hogy fizetési módként a kriptovalutákat is elfogadjuk. Ezek ugyanis névtelenséget és biztonságot nyújtanak mindenki számára. Bízunk abban, hogy tovább bővíthetjük kriptovaluta arzenálunkat és a jövőben sokkal több fizetési módot kínálhatunk majd fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük