Megindultak a privát coinok: nagyot ment a Monero, a Dash és a Zcash is

Úgy tűnik, hogy a kriptovaluták terén tapasztalt felfelé ívelő tendencia elérte a privát coinok csoportját is. Az elmúlt héten nagymértékben emelkedett a Monero, a Dash és a Zcash árfolyama is.

Gyakran megfigyelhető az a jelenség, hogy amikor valamelyik coin megindul egy szegmensen belül, akkor a többi coin is követi a trendet. Ilyen összefüggést találhatunk például a Dogecoin (DOGE), a Ripple (XRP) és a Stellar Lumens (XLM) között is, amelyek szépen lekövetik egymás mozgását. Ehhez hasonló kapcsolatot lehet megfigyelni egyes privát coinok esetében is, így a Monero, a Dash és a Zcash árfolyamváltozása között is. Most mindhárom coin árfolyama szépen emelkedik.

Monero (XMR)

Az XMR több mint 3 évvel ezelőtt érte el a mindenkori legmagasabb értékét. 2018 január 8-án 542 dollárt ért egy XMR. Ezt követően azonban a többi kriptovalutához hasonlóan a Monero árfolyama is zuhanásnak indult és több mint 2 évig alacsony értékek között mozgott. Most úgy tűnik, hogy a privát coin kezd magára találni, mivel a Bitcoin és az Ethereum után az XMR is megindult.

Monero árfolyam
Forrás: CoinGecko

Az elmúlt hét során nem kevesebbet, mint 38%-ot emelkedett az árfolyam miután áttörte az ellenállási szintet. Így a cikk írásának pillanatában 228 dollárt ér egy XMR. A következő ellenállási szint elemzők szerint feltehetően 300 dollár környékén lesz majd. Így elképzelhető, hogy addig ugyanilyen felgyorsult tempóban megy majd felfelé a Monero árfolyama.

Dash (DASH)

A legnagyobb változás a Dash árfolyama esetében figyelhető meg. Az elmúlt 7 napban 105%-ot emelkedett az árfolyam és most már 260 dollárt ér egy Dash. Igaz, hogy ez még nagyon messze van a mindenkori rekordtól – közel 1500 dollár volt egy Dash 2017 decemberében -, de ez a növekedés már mindenképp bizakodásra adhat okot.

Dash árfolyam
Forrás: CoinGecko

Elemzők szerint egészen addig, míg a Dash árfolyama a 150-170 dollár közötti tartományban lévő támogatási szint felett marad, folytatódhat a növekvő tendencia egészen a következő ellenállási szintig, 550-600 dollárig is.

Zcash (ZEC)

A harmadik coin amelynél hasonló növekedés tapasztalható, az a Zcash. 65%-ot ment felfelé a ZEC árfolyama az elmúlt egy hét során, elérve ezzel a 161 dollárt. Az ellenállási szint 160 és 170 dollár között van, így ha sikerül ebből a tartományból kilépnie, a következő ellenállási szint az elemzők becslése alapján 350-380 dollár között lehet majd.

Zcash árfolyam
Forrás: CoinGecko

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.