Megindultak az altcoinok: több is rekordot döntött a héten

A Bitcoin nem olyan régen, január elején döntötte meg a történelmi csúcsot és lépte át a 41 ezer dollárt. De nem a Bitcoin az egyetlen kriptovaluta, amely jól teljesít. Megindultak az altcoinok is, több is rekordot döntött a héten. Lássuk melyek közülük a legfontosabbak!

Polkadot (DOT)

A Polkadot jól kezdte a 2021-es évet, egész januárban szépen araszolt felfelé az árfolyam. Több mint 230%-os növekedést könyvelhet el az elmúlt 30 napban, ami azért is meglepő, mivel hónapokon keresztül stabilan 5 dollár körül mozgott az árfolyam. A tegnapi nap folyamán azonban már rekordot is döntött és fennállása óta először lépte át a 19 dolláros értéket. Egészen pontosan 19,05 dollár lett a Polkadot új mindenkori legmagasabb értéke. Az árfolyam a csúcs óta egy kicsit visszaesett, de még így is 17-18 dollár körül mozog jelenleg.

Polkadot árfolyam
Forrás: CoinGecko

Chainlink (LINK)

A Chainlink is történelmi csúcsot döntött azzal, hogy az árfolyam 1 nappal ezelőtt átlépte a 22,61 dollárt. Az új rekordra valamilyen szinten számítani lehetett, mivel a Chainlink az elmúlt 1 hétben szépen araszolt felfelé. A cikk írásának pillanatában az árfolyam egy kis korrekciót követően még mindig 20 dollár felett van.

Chainlink árfolyam
Forrás: CoinGecko

Aave (AAVE)

Az elmúlt hónapban az Aave is szépen megindult felfelé, 118%-ot emelkedett az árfolyam 30 nap alatt. A tegnapi napon új mindenkori csúcsot jegyezhettünk fel az altcoin neve mellett, mivel végre sikerült átlépnie a 200 dolláros küszöbértéket. Az új Aave rekord (200,79 dollár) nagyon szép teljesítmény, ha azt nézzük, hogy 2 hónappal ezelőtt még csak 26 dollárt ért egy Aave(!). Az árfolyam most kicsit korrigált, de még így is 188 dollár körül mozog.

Aave árfolyam
Forrás: CoinGecko

Synthetix Network Token (SNX)

A következő a rekord döntögetők sorában nem más mint a Synthetix tokenje. A többi altcoinhoz hasonlóan a Synthetix is szombaton ment nagyot, immáron 17,02 dollár az SNX-hez tartozó mindenkori legmagasabb érték.

Synthetix árfolyam
Forrás: CoinGecko

Uniswap (UNI)

Az Uniswap árfolyama az elmúlt hét során stabilan emelkedett. A növekedés végül ahhoz vezetett, hogy a token elérte a korábbi csúcsértéket és tegnap meg is haladta azt. 9,16 dollár tehát az új Uniswap rekord.

Uniswap árfolyam
Forrás: CoinGecko

+1 Ethereum

Igaz, az Ethereumnak nem sikerült a héten új rekordot felállítania, azonban mindenképp érdemes szót ejteni róla, mivel ATH-hoz közeli értéken mozog. Az Ethereum árfolyama átlépte már az 1100 dolláros védvonalat is és most 1200 dollár felett van. Ez az érték már nem sokkal marad el a 2018 január 13-án jegyzett csúcstól (1448 dollár). Vajon a Bitcoinhoz és a fent említett altcoinokhoz hasonlóan az Ethereum is új csúcsot könyvelhet el a hónapban? Hamarosan kiderül.

Ethereum árfolyam
Forrás: CoinGecko

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.