Megjövendölte a Simpsons család a Bitcoin árát?

A Bitcoin ismét bekerült a történelem eddigi legrégebben futó tévéműsorába, a Simpsons család egy újabb epizódjába.

A “Burger Kings” című részben, amely a Simpsons család ikonikus animációs sorozat 32. évadának 18. epizódja úgy mutatja be a kriptovalutát, amelynek árfolyama a végtelenségig emelkedik.

A Bitcoin mellett a részben szóba kerül a GameStop (GME) részvények alakulása is, ami egyik pillanatban felmegy egy billió értéket, majd azonnal veszít két billiót, kiemelve a ‘go-to yolo’ típusú részvények hatalmas volatilitását.

A legújabb epizód, amelyet az amerikai Fox április 11-én sugárzott, azzal kezdődik, hogy Mr. Burns túl sok hamburgert eszik, és a halál kapujában találja magát. Ezután azzal az ötlettel áll elő, hogy egzotikus növényekből készült hamburgereket fog árulni, hogy meghosszabbítsa az emberek életét és újra megszeressék őt.

Az új cége, az X-Cell-Ent Burge felveszi Homer Simpsont reklámfilmek forgatására. Eközben Marge a vállalat részvényeivel és más részvényekkel spekulál annak érdekében, hogy férjének új nadrágot tudjon vásárolni.

Az ezt követő “hamburgerháború” közepette Mr. Burns lelepleződik: hamburgereit veszélyeztetett növényekből készítette, amelyek az amazóniai esőerdőkben teremnek. Marge végül eladta részvényeit, mielőtt elveszítette volna a pénzét.

Simsons

Bepillantás a Bitcoin árfolyam jövőjébe?

A kriptovaluták és a blokklánc tavaly februárban is megjelent már a Simpsons-család egyik epizódjában. Abban a részben a Big Bang Theory sztárja, Jim Parsons meglepően mélyreható magyarázatot adott az új technológiáról.

Az az elképzelés, hogy a Bitcoin ára a végtelenségig mehet fel, könnyen illeszkedik az olyan kriptoszektorban befolyásoló erővel bíró vezetők elképzeléseihez, mint például a Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell és a MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor. Ők meg vannak győződve arról, hogy nincs csúcs, mert az amerikai dollárnak nincs alja.

A  Simpsons-család íróinak előrejelzése is a bikák kezére játszott abban a februári epizódban. Kristálygömbjük felidéz olyan aggasztó jóslatokat olyan területeken is mint a Donald Trump elnöksége vagy a görög pénzügyi válságig.

Legyen szó csak egy általános megerősítésről vagy egy valódi prediktív erőről, jó esély van arra, hogy a legendás műsor sokkal többet mondjon el a kriptoeszközökről az elkövetkező években, tekintettel arra, hogy a múlt hónapban még két évaddal meghosszabbították a sorozat életciklusát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük