Megtartották az első virtuális esküvőt a metaverzumban

Digitális avatárok, valódi ígéretek. Az Egyesült Államokban egy pár a metaverzumban is összeházasodott.

Traci és Dave Gagnon egy felhőszolgáltatáson keresztül ismerkedett meg, így az esküvőjüket is a digitális világban tartották. A pár személyesen házasodott össze a New Hampshire-i Atkinson Resort & Country Clubban, ahol élnek, a szertartást David Oleary, az Universal Life Church felszentelt tagja vezette. Ezzel egy időben pedig virtuális ünnepséget tartottak a Virbelában, az azonos nevű cég által kifejlesztett virtuális térben, amely 3D-s környezeteket hoz létre üzleti és szakmai célokra.

Mielőtt a pár személyesen is találkozott volna egymással, avatárjaik már 2015-ben találkoztak egy Las Vegas-i céges rendezvényen. Amikor 2019-ben bejelentették eljegyzésüket, kollégáik felajánlották, hogy a Virbela felhőszolgáltatását fogják az esküvőjük helyszínévé alakítani. Gagnonék elküldték a saját és az esküvői dekorációról készült fotóikat a Virbela csapatának, akik egyedi részleteket építettek be a virtuális szertartásba. Azt el kell mondani, hogy az Egyesült Államokban, ahogy a világ számos más részén is, a csak virtuálisan megtartott esküvő nem törvényes, jogilag nem elismert. Ez az oka annak, hogy az ilyen események vagy a fizikai világban zajló eseményekkel egyidejűleg, vagy azt követően kerülhetnek megtartásra.

A világjárvány és a metaverzum

A COVID-19 világjárvány miatt a technológia már számos olyan tevékenység helyét vette át, amelyek korábban csak a valódi világban zajlottak. Az üzleti megbeszélések, de az iskolai tanórák az online térre szorultak, és az esküvők is, amelyek a pandémia miatti korlátozások közepette vagy elhalasztásra kerültek vagy a vendégek számára csak a videohívásos részvétel maradt. 2020 áprilisban, szintén az Egyesült Államokban egy házaspár úgy döntött, hogy a szertartás során nem gyűrűket, hanem NFT-gyűrűket, azaz digitális tanúsítványokat cserélnek okostelefonjukon keresztül.

Még mindig kérdéses, hogy a metaverzum néven ismert, magával ragadó virtuális világ, amelyet még kevesen értünk, hogyan fogja megváltoztatni a hagyományos házasságot. De a valóságban korlátozott események a virtuális térben nem ismernek akadályokat.

További érdekes cikkek a metaverzum világából: