Flippening újratöltve: ~20%-ot megy a ripple (XRP)

Az XRP, a Ripple hálózat natív kriptovalutája újfent átvette a második helyet (flippening) az Ethereumtól piaci kapitalizáció alapján a Coin Market Cap örökranglistáján. A publikálás idején a ripple (XRP) már 20%-os pluszban van.

A traderek további erősödést várnak rövid távon ráduplázva a szeptemberi ralira.

Mi áll az erősödés mögött?

A múlt hét során kijött pár pozitív hír a Ripple elfogadottság kapcsán.

A Global Islamic Economic Summit közel-keleti csúcson a Ripple globális infrastruktúra vezetője Dilip Rao bejelentette, a cég irodát nyit Dubajban, hogy így segítse a közel-keleti térnyerést.

“Úgy látom az Egyesült Arab Emirátusok kormánya azt üzeni, hogy 2020-ig a kormányzati tranzakcióknak 50%-a egy elosztott főkönyvön megy keresztül, ami fantasztikus mód az innováció ösztönzésére, helybe hozza a fintechet piacot és helyben lehet a kapacitásokat kiépíteni.”

Rao hozzátette, Szaúd-Arábia, Kuvait, Bahrein és Omán pénzügyi intézményei már elkezdtek az XRP megoldásaival kísérletezni a határokon átnyúló utalások terén.

“Három bank van, egy Szaúd-Arábiában, kettő Kuvaitban… egy Bahreinben, egy Ománban… néhány az EAE-ban… és valóban az egyik leggyorsabban növő piacunk,” válaszolta Rao.

Az elmúlt napok raliját valószínűleg ez és az ázsiai expanzió válthatta ki, még ha kicsit megkésve is. A hétvégén az altcoinok, mint az ETH, BCH és ADA tündököltek mialatt az XRP árfolyama viszonylag mozdulatlan maradt.

Az XRP stabilitása ugyanakkor érthető, ha figyelembe vesszük a középtávú mozgást. Szeptemberben háromszorosára nőtt az XRP ára, majd beállt egy szűk tartományi mozgásba mielőtt újra 20%-ot robbant volna felfelé.

Mike Novogratz, a Galaxy Capital ügyvezetője a Ripple kapcsán megjegyezte:

“Nagyszerű vállalatot építenek. Őszintén — mi (Galaxy Digital) 1%-os részesedéssel rendelkezünk a Ripple vállalatban, nem a coinban… Jó a történetük. Ha valami háromszorosára emelkedik, azt egyszerűen nem értem. [Talán] egy short nyomás bizonyos szintig, mivel biztos vagyok benne hogy egyesek short pozícióban voltak, de inkább valószínű hogy új vevők jelentek meg a piacon.”

Meddig tart a rali?

Hsaka ismert kriptotrader szerint az erős XRP rali nem feltétlenül váratlan a 20 napos konszolidációs periódus után.

Hozzátette, ugyan az XRP rali erős, de nem biztos hogy kitart a következő 12 – 24 órában.

“Áttörte a második árszintet, tombol a XRP. Nem lepett meg a mozgás ereje mivel egy 20 napos konszolidációs időszakon ment át.”

Ripple-t (XRP) most már a CEX.IO tőzsdén is tudtok venni bankkártyával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük