Mennyi Bitcoint birtokol a Grayscale, és mit jelent ez az árfolyamra vonatkozóan?

Egy olyan időszakban, amikor a Bitcoin rendkívül volatilis, a befektetési alapok piacán úgy tűnik, hogy a kriptovaluták iránti bizalom megrendült. Az elmúlt egy hónapban, amelyet az Ethereum Merge régóta várt esemény lezárása fémjelzett, hatalmas ingadozások voltak a BTC ármozgásában. A körülbelül 30 nappal ezelőtti 21 000 dollár feletti árszinthez képest a Bitcoinnal jelenleg 20 000 dollár alatt kereskednek. Emellett a kriptopénznek most borús kilátásai vannak, és az is valószínű, hogy tovább csökken az értéke.

A Grayscale Bitcoin volumene

Grayscale Bitcoin Trust

A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) alapjának volumene nagyon alacsony érdeklődést mutatott az intézményi befektetők részéről az elmúlt hetekben. Ez fontos mérőszám, tekintve, hogy a Grayscale az intézményi befektetők körében a Bitcoin piac vezető szereplője. Ha a Bitcoin elfogadása tovább növekedne, a Grayscale attraktivitása is tovább nőne. 2022. augusztusában egy másik nagy vagyonkezelő, a Blackrock is elindított egy Bitcoin privát alapot. A világ legnagyobb vagyonkezelője ezzel kibővítette szolgáltatásait, hogy az ügyfelek számára hozzáférést biztosítson az általuk választott bármelyik befektetési lehetőséghez.

Ebben az összefüggésben a Grayscale-nél a Bitcoin alacsony volumene nem túl jó jel a Bitcoin és a kriptoökoszisztéma számára. Amikor alacsony a befektetéseknél a piaci volumen, a Bitcoin az áresés vagy a további csökkenés veszélyével néz szembe. A Crypto Quant elemzése szerint BTC árfolyama csökken, ha a Grayscale volumene alacsony. Ha a helyzet fordított, a BTC ára emelkedik.

Amikor a volumenek önmagukban elegendőek, vagy valamilyen emelkedő tendenciát mutatnak, a Bitcoin árfolyama hajlamos szinte parabolikusan növekedni, vagy legalábbis jelentős emelkedést mutatni.

Folytatódik a lefelé irányuló görbe?

BTC_USD

Miután a tegnapi napon a Bitcoin hirtelen értékcsökkenést tapasztalt, így továbbra is lefelé tartó görbén van az árfolyam mutató. A cikk írásakor a CoinMarketCap árfolyamkövető szerint a top kriptopénz 19.137 dolláron áll, ami 1,65%-os emelkedést jelent az elmúlt 24 órában. A más oldalról viszont a szakértők azt jósolják, hogy a BTC a közeljövőben nem fogja elérni a 30 000 dolláros tartományt. A milliárdos kriptopénz befektető Mike Novogratz nemrég azt mondta, hogy a piac rövid távon nem fog hatalmas intézményi pénz beáramlást látni. Azonban azt is kiemelte, hogy azok a cégek azonban, amelyek már komoly pozíciókat vettek fel, nem fognak eltávolodni a piactól.

Ha a főbb kriptoeszközöket a teljes piaci kapitalizáció százalékos aránya alapján nézzük, a Bitcoin jelenleg 39,06%-os részesedéssel bír. Az elmúlt időszakban az Ethereum dominanciája megugrott, köszönhetően a sikeres Merge eseménynek.