Mi az a Chiliz (CHZ) és mi hajtja az árfolyamát?

Ha követjük a nemzetközi kriptomédia oldalakat és közösségi média platformokat, akkor van egy blockchain projekt, ami folyton folyvást feltűnik a hírfolyamunkban. Ez pedig a Chiliz (CHZ).

A CHZ körüli ‘buzz’ nem most kezdődött, hiszen a Santiment hangulatelemző platform chartja alapján többször is első helyre került az elmúlt néhány hónapban a top 10 feltörekvő kriptós kifejezések rangsorában. Ezzel egyidőben a Twitter bejegyzések száma, ahol említésre kerül a Chiliz vagy CHZ kifejezést, szintén töretlenül emelkedik (kék vonal a charton).

A charton a piros kör top pozíciót jelöl a közösségi buzz feltörekvő szavai között a Twitteren, Redditen és Discordon.

Ahogy az lenni szokott, a közösségi médiafelhajtás meglátszik a CHZ token árfolyamán is. Jelenleg 0.012915 dolláron kereskedik, ami csúcsközeli a július másodikai kibocsátás óta. Az ATH-ja 0.19 dolláron volt még július elején. A forgalomban lévő tokenek száma 3.76 milliárd a teljes 8.89 milliárdból. A legnagyobb kereskedési volument a CHZ token az USDT ellenében a Binance-n bonyolítja, itt történik a kereskedelmi aktivitás több mint 90%-a.

Mi a Chiliz – CHZ?

A hivatalos Medium csatornájuk alapján a Chiliz token a sport- és szórakoztatóplatformok hasznossági és fan tokenje, egy exkluzív kriptovaluta, amit a Socios.com szurkolói szavazóplatform is használ. A Socios.com segítségével a sport- és esportrajongók a kedvenc csapataik életébe szólhatnak bele, beleértve a csapatfelállást, ligákat, eseményeket és rajta keresztül belépőket, szuveníreket is vásárolhatnak.

A projektnek nem volt nyilvános ICO-ra, de magánbefektetőktől 65 millió dollárnyi forráshoz jutott.

A Socios.com egy Chiliz által birtokolt platform az esport és hagyományos sportkluboknak biztosít monetizációs lehetőséget a szurkolóikkal történő interakció mellett. Rajta keresztül a szurkolók szavazhatnak a kedvenc csapatukra, növelhetik szórakozási lehetőségeiket és a csapatok szorosabb kapcsolatot alakíthatnak ki rajongóikkal.

A Socios.com az elmúlt évben több első osztályú csapattal kötött partnerséget, köztük a francia Paris Saint-Germain, az olasz Juventus és AS Roma, a spanyol Atlético Madrid, a török Galatasaray és az angol West Ham United csapatával is. Emellett folyamatosan keresi a csatlakozásra érdemesnek tartott klubokat.

Engedélyköteles Ethereum blokklánc

A Chiliz blokklánca engedélyköteles és csak sportszervezetek csatlakozhatnak. Az alapinfrastruktúráért ugyanakkor az open source Ethereum mainnet felel, tehát a CHZ token is ERC20 alapú.

A Chiliz engedélyköteles blokkláncát a proof-of-authority (POA) konszenzus mechanizmus irányítja, ami az Ethereum proof-of-work mechanizmusával szemben nem igényel túlzott számítási kapacitást. A POA egyben gyorsabb tranzakcióteljesítést is kínál, illetve az ETH szerződések alapdíját, a gas díjakat is eliminálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük