Nagyot ugrott a monero ára, majdnem kétszer annyit ért mint egy nappal korábban

Az anonimitásáról híres monero ára a tegnapi nap során nagyot ment. Az árfolyam két óra leforgása alatt a duplájára emelkedett, mert kijött a hír, hogy bevezetik a legnagyobb koreai tőzsdére.

Duplájára nőtt a monero ára

A monero ára a reggeli órákban kezdett el emelkedni felfelé. Ezelőtt a napig az 50 dolláros szint körül tudott mozogni csak. Majd ma reggel megindult felfelé az árfolyam jelentős mértékű forgalom növekedés mellett. A csúcs a BitFinexen 99 dollár volt. Innen délelőtt korrigált az árfolyam, és azóta hullámzik 70 és 90 dollár között hol felülről, hol alulról érintve a sáv széleit.

Nagyot nőtt a monero ára

A Coin Market Cap adatai szerint a forgalom a Poloniex, a Bitfinex és a Bittrex tőzsdéken zajlik dollárral vagy bitcoinnal szemben. Naponta 173 millió dollár értékű monero cserél gazdát a világ tőzsdéin.

Az árfolyam növekedés mögött piaci pletyka állhat

Twitteren jött a hír, hogy vezeteti a Bithumb a monerotA mostani árfolyam kilengés mögött feltehetőleg egy friss hír állhat. Elterjedt a hír a piacon ugyanis, hogy az egyik legnagyobb koreai kriptopénz kereskedési platform, a Bithumb bevezeti majd a monerot is a kereskedhető altcoinok közé.

A Twitteren dobták be a hírt, hogy augusztus 23 és 27 között kerül sor a monero bevezetésére a tőzsdén.

A Bithumb jelenleg a legnagyobb kereskedési forgalmat bonyolító kriptopénz platform a világon. Annak ellenére, hogy pár hónappal ezelőtt hekker támadás érte az oldalt és jelentős összegű altcoin loptak el, a felhasználók nem pártoltak el a tőzsdétől.

Tőzsdei be és kivezetéskor gyakran reagálnak az árfolyamok

Az altcoinok árfolyamai sokszor érzékenyen reagálnak arra, hogy egy tőzsde döntést hoz arról, hogy bevezesse vagy éppen kivezesse az adott altcoint a piacról. Emögött a növekvő és csökkenő likviditás állhat, hiszen ilyenkor tulajdonképpen nyit vagy zár a piac egy altcoin irányába.

Idén év elején a Poloniex sokkolt pár altcoin tulajdonost azzal, hogy kivezettet számos kisebb altcoint a kereskedési platformról. De nem a Poloniex az egyetlen, aki szabadulni próbál a kevésbé likvid kereskedési pároktól. A Kraken például pont tegnap tájékoztatta az ügyfeleit, hogy több kereskedési párt is kivezet az oldalról. A továbbiakban például nem lehet majd angol fontért cserébe bitcoint vagy ethereumot venni. Emellett megszűnik a több kisebb érme, a Gnosis, az EOS és a Stellar Lumen kereskedése is a Krakenen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük