Mostantól az olasz szupermarketekben bitcoint lehet venni

Január 1-jétől ugyanolyan könnyen lehet bitcoint vásárolni egy olasz szupermarketben, mint élelmiszert. Valójában az Epipoli (Fintech Group Italy) és a Bitcoin Solution együttműködéséből született BitCardnak köszönhetően bárki vehet a kriptovalutából a különböző kereskedelmi egységekben.

A bitcoin egyre nagyobb népszerűségnek örvend mindenhol a világon. Folyamatosan nő azon vállalatok, kereskedők száma, amelyek elfogadják a kriptopénzt fizetőeszközként. Mostantól Olaszországban még egyszerűbben lehet bitcoinhoz jutni. Január 1-től ugyanis a kriptovalutára éhesek akár szupermarketekben és dohányboltokban is vehetnek BTC-t az úgynevezett BitCard révén.

A BitCard segítségével olyan egyszerű bitcoint venni, mint egy kiló kenyeret

A kezdeményezés az olasz Fintech-csoporthoz tartozó Epipoli, feltöltőkártyák terén vezető szerepet betöltő vállalat, valamint a Bitcoin Solution, egy sikeres amerikai technológiai vállalat közötti együttműködés gyümölcse. Az ötlet valóban innovatív, és a élja az, hogy mindenki könnyen és gyorsan kriptovalutákhoz jusson. Kétféle BitCard érhető el a különböző kereskedelmi egységekben: az egyik 100 euróba kerül, a másik 250 euróba. A kártyák gyakorlatilag úgy működnek, mint egy szimpla ajándékkártya, az áruknak megfelelő mennyiségű bitcoin egy Prime Trust tárcában kerül jóváírásra. A kártya megvalósításában részt vevő vállalatok hivatalos közleményükben azt írták:

“Az innovatív BitCard platform kitágítja a kriptopénz-iparág határait. Fogyasztók milliói számára teszi elérhetővé a bitcoin vásárlást és beváltást egy új, biztonságos, integrált és könnyen használható megoldáson keresztül.”

A BitCard 2022 januárjától több mint 50 ezer üzletben lesz elérhető Olaszországban az Epipoli hálózatán keresztül. Olaszországon kívül Franciaországban, Görögországban, Portugáliában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is kiadásra kerül majd. A kártya megvásárolható készpénzzel, bankkártyával és hitelkártyával is.