Mozilla felső vezetőt igazolt a Stellar Alapítvány

A régóta a Mozilla operatív vezérigazgatójaként tevékenykedő Denelle Dixon mostantól a kriptogazdaságot erősíti.

Dixon ügyvezetőként csatlakozik a Stellar Fejlesztési Alapítványhoz, ami egy nonprofit szervezet és feladata a lumens (XLM) kriptovaluta terjesztése. Jed McCaleb alapítót váltja, aki főmérnök pozícióban folytatja, és a protokoll növekedéséért és elfogadottsági stratégiákért felel.

McCaleb a közleményben úgy indokolja Dixon leigazolását a felső vezetői pozícióra, hogy a “hosszú operációs és üzleti tapasztalatával amivel a Mozillát vezette, valamint a cége irányelveivel együtt, a nyílt internet melletti kiállással, a titkosítási és adatvédelmi politikájukkal, elengedhetetlen tagja lesz az SDF-nek az elkövetkezendő években.”

Középpontban a privát adatok védelme

Dixon már a mozillás karrierje során is affinitást mutatott a cypherpunk innovációk irányába mikor arra kérte a vezetőséget a Facebook Cambridge Analytica botrányt követő órákban, hogy tegye elérhetővé az adatvédelmi böngésző kiegészítőjét a Facebook Container-t.

“Mint Mozilla COO, én vezettem a hálózatsemlegességi harcot. Én vezettem a globális erőfeszítést, hogy az emberek szabadon kontrollálhassák a személyes adataikat,” írta Dixon egy blogbejegyzésben, ahol arról is ír hogyan tudná kereskedelmi együttműködésekhez juttatni a Stellar alapítványt anélkül, hogy az alapítványnak fel kellene áldoznia alapvető feladatát és misszióját.

Szerencsés pillanatban csatlakozik az alapítványhoz. A Coinbase PRO profikra szabott kriptotőzsdéje a héten listázta az XLM natív Stellar tokent és várhatóan a Coinbase is hamarosan bevezeti. A Stellar egyben az IBM egyik kulcsfontosságú partnere. Közösen egy Stellar blokkláncát használó stabilcoin kifejlesztésén dolgoznak.

“A blokkláncok közül a Stellar egyedülálló pozícióban van ahhoz, hogy meglévő utalási infrastruktúrákhoz kapcsolódjon,” írta Dixon.

Az XLMUSD a Bitfinex tőzsdén valamivel 10 dollárcent fölött kereskedik.

XLMUSD napos | TradingView