Multimilliomos lett egy 13 éves kislány rajzolt NFT-gyűjteménye eladásával

Multimilliomos lett az a 13 éves kislány, aki nőket ábrázoló alkotásait árulja NFT-ként; mindezidáig 7 millió dollárt keresett digitális illusztrációival.

Nyla Hayes remekműivel a különböző kultúrájú és hátterű nőkre kíván megemlékezni, így kollekciójában többek között szerepel Michelle Obama first lady, illetve Lucille Ballon színésznő és Ruth Bader Ginsburgon amerikai jogász is. A „Long Neckie Lady” című alkotása az elmúlt hónapban 6 621,70 dollárért kelt el, februárban pedig mintegy 4000 dollárért adott el egy darabot.

A „hosszú nyakú” dinoszauruszok ihlette 3000 darabos rajzgyűjteményét nagybátyja bátorításával és édesanyja segítségével kezdte el értékesíteni. Hayes legdrágább kézzel rajzolt NFT-gyűjteménye, mely 3333 nőt ábrázol, augusztusban 4 ETH-ért, azaz körülbelül 11 738 dollárért kelt el, munkája pedig mindezidáig összesen közel 7 millió dollárt hozott a kislány számára.

A fiatal hölgyet a TimePieces, a Time magazin web 3.0 programja az első rezidens művészének választotta, melynek keretében egy zseniális sorozaton belül a „Women of the Year” címlapfotóit álmodták újra. Sikertörténetét megkoronázva, az NFT.NYC az év feltörekvő művészének választotta.

Örömömre szolgál, hogy a CAA legendás tehetségkutató ügynökség képvisel. Ez jelentős előrelépés számomra és a Long Neckie közösség számára, amely már a kezdetektől fogva hitt bennem és támogatott” – nyilatkozta Hayes.

Mindeközben egyes szakértők még mindig váltig állítják, hogy az NFT a Bitcoinhoz hasonlóan – ahogyan azt egykor hitték – egy lufi, mely hamarosan kidurran. A digitális alkotások kétségkívül 2021 slágertermékei voltak, és tetszik vagy sem, 2022 bizony tartogat néhány meglepetést a kriptóban érdekelt egyének számára. Ami pedig azt illeti, a digitális világ rányomta bélyegét a jövő befektetéseire, ha nem az emberek életére. A britek például rendes kriptoszabályozást és saját NFT-t akarnak, miközben Ukrajna nemrégiben NFT-múzeumot épített háborús mementóként. A Google mindeközben álcázottan az NFT-k és a kriptovaluták felé kacsingat, és már a Starbuck is berobbant az NFT piacra.