A Nasdaq kriptobarát svéd tőzsdét vásárol

Nasdaq, a világ második legnagyobb tőzsdéje pénteken jelentette be, hogy felvásárolja a svéd Cinnober kereskedési szolgáltató céget.

A Cinnober jól ismert kriptobarát üzletpolitikájáról és több lépést is tett, hogy közelebb hozza a kriptovalutákat az intézményi befektetőkhöz. A BitGo ismert kriptopénz letétkezelő és blokklánc biztonsági céggel való partnersége révén közvetlen kitettsége van a kriptopénz piacokon, partnerségben áll a Koribit dél-koreai kriptotőzsdével és a Kingdom Trust is a tulajdonát képezi.

Nasdaq: vigyázz, kész…rajt?

A Nasdaq legújabb bevásárlása nem befolyásolja közvetlen a kriptovaluta ökoszisztémát, de érezhetően megjött a wall street-i vállalatok étvágya a kriptovaluta megoldásokat (is) kínáló cégek iránt. Mikor a SEC másodszor is elutasította a Winklevoss testvérek bitcoin ETF-ét, a Nasdaq vezetősége zárt ajtók közötti tárgyalást tartott néhány kriptoszakértővel, ahol arra keresték a választ, hogyan tudnák legitimalizálni a kriptopénzeket, mint hagyományos pénzügyi termékek, jelentette még a CCN.

A Cinnober – BitGo partnerség által nyert platform alkalmas lehet a nagy intézményi befektetőknek. A több aláírásos biztonság és a letételkezelési megoldások a BitGo-t a kriptogazdaság egyik legnépszerűbb szereplőjévé tették. A Nasdaq által kiadott sajtóközlemény pedig külön kiemeli a Cinnober sikerét az új típusú pénzügyi eszközök terén. Adena Friedman, a Nasdaq elnöke a következőket nyilatkozta:

A Cinnober és a mi Market Technology üzletünk együttes szellemi tőkéje, technológiai hozzáértése és kapacitása bővíteni fogja a Nasdaq leggyorsabban növekvő divíziójának szélességét és mélységét. Nemcsak a globális tőkepiacok fejlődnek gyorsan, de a különböző iparágak új piacai olyan piaci technológiai infrastruktúrát követelnek meg, amely lehetővé teszik a gyors növekedést és skálázhatóságot, valamint a piaci integritás előmozdítását szolgáló eszközökhöz való hozzáférést. A felvásárlás növeli azon képességünket, hogy világszerte hatékonyabban szolgáljuk a piaci infrastruktúra üzemeltetőket, és segítségével felgyorsíthatjuk az új növekedő szegmensekben való bővülésünket.

Cinnober céges megoldásai és korábbi technológiai felvásárlásai révén már egy ideje a tőzsde célkeresztjében volt és a Cinnober kriptovaluta letétkezelési szegmense volt valószínűleg a Nasdaq felvásárlás egyik legáhítottabb trófeája.

E közben a Nasdaq nem az egyetlen, mely szabályozott és auditált letétkezelési megoldások után kutat, de olyan nevek fejlesztenek a szektorban, mint a Citigroup és a Bank of America.

Ha hasznosnak találod a munkánk, kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük