Négy blokklánc alkalmazás, amely megreformálja a területét

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A blokklánc egy decentralizált adatbázis, amely információt tároló blokkokból épül fel. A rekordokat lánc formájában mentik le, amik kriptográfiai eljárásokkal vannak összekapcsolva biztonságos módon. A technológia így biztosítja, hogy az adatok sérthetetlensége megkérdőjelezhetetlen. Ez a technológia teljesen átformálta a tranzakciók feldolgozását, amely így sokkal gyorsabb és biztonságosabb információ validálást tesz lehetővé.
A blokklánc technológia ma már nagyon sok iparágba berobbant és elterjedt, erre a technológiára épülő megoldásokat találunk az ellátási láncban, pénzügy, egészségügy, és sok már iparág területén. A blokklánc technológia megvetette a lábát a mobilalkalmazás fejlesztés területén is. A blokklánc alkalmazások ugyanis transzparensek és megbízhatóak. Egészségügyi rekordokhoz való hozzáféréstől egészen a biztosítás vásárlásig, a blokklánc appok már rengeteg helyen hódítanak.

Mostani cikkünkben bemutatunk néhány új és egyedi felhasználási esetét a blokklánc applikációknak, amelyek átformálták az iparág működését.

1. Etherisc

Etherisc

Ez a blokklánc applikáció a repjegyhez kapcsolódó biztosítások automatizációját segíti elő. Az applikáción keresztül a biztosítási ügyletben résztvevő felek okosszerződéseket kötnek, ahelyett, hogy a tradicionális szerződéskötési folyamatot vinnék végig, amely gyakran hosszú és túl komplex. Az Etherisc egy blokklánc app, amely az ügyfeleket segíti a repüléshez kapcsolódó biztosítások megvásárlásában. Ha a repülőjárat késik vagy törlésre kerül, az ügyfeleknek nem kell hosszú hónapokat várni arra, hogy visszakapják a pénzüket. Az alkalmazás biztosítja, hogy a károsultak azonnal a pénzükhöz jutnak.

2. Ambrosus – blokklánc alkalmazás az ellátási lánchoz

ambrosus

banner

Ez egy nagyon trendi app, amely az ellátási láncot követi nyomon. Az ellátási lánc menedzselése egy nagyon hosszú és komplex folyamat, amely egyes fázisaiba más-más harmadik feles ügyfelek kapcsolódnak be. A transzparencia, hatékonyság és minőség biztosítása egy hosszútávú munka eredménye lehet, amely nagyon sok ráfordítást igényel mindenki részéről.

Ezt a nehézséget lehet leküzdeni az Ambrosus alkalmazással. A szoftver az IoT és a blokklánc technológia tökéletes kombinációja. Az app nyomon követési funkciót kínál, amely regisztrálja a termékeket a blokklánc hálózaton, és az ügyfelek minden egyes részletet megtudhatnak a termékről, és nyomon követhetik azt. Például ha élelmiszeripari termékekről beszélünk, akkor az ügyfél megtalálhatja, hogy az alapanyagokat helyileg hol termelték meg, hogyan dolgozzák fel a terméket, és hogyan történt a tárolása.

3. Brave és BAT

Ethereum és ERC tokentárcát adott a Brave a böngészőjébe

Ez a blokklánc alkalmazás a felhasználókat azzal a hatalommal ruházza fel, hogy a hirdetéseket menedzselhetik. Lehetővé teszi a mikrotranzakciók feldolgozását a hirdetés területén. A hirdetéseket megtekintők jutalmakat kapnak annak függvényében, mennyire figyelnek oda a reklámra, amíg nézik azt, és a felhasználók saját magukat választhatják ki, mit hajlandóak megnézni.

A Brave egy webböngésző, amely beépített hirdetésgátló funkcióval bír. A jutalmazási rendszer a BAT-ra, azaz a Basic Attention Token-re épül. Azok kapnak jutalmakat, akik hajlandók megnézni a hirdetéseket. A társaság fő célja, hogy továbbfejlessze azt az élményt, amit a hirdetéseket nézése jelent az internetfelhasználók számára.

5. Artory

Artory

Az Artory egy alkalmazás, amely a különféle művészeti ágazatok termékeinek regisztrációját könnyíti meg. Ugyanis a terület egyik legnagyobb kihívása a hitelesség biztosítása. Látni a saját terméked másolatát anélkül, hogy azért bármilyen jutalmazást kaptál volna, a lehető legrosszabb dolog. A művészek ezzel az alkalmazással védhetik a saját termékeiket és munkájukat.
Az alkalmazás tehát lehetővé teszi a művészeti alkotások regisztrációját, és segíti a műtárgy eredetének a hitelesítését, ezzel kiszűrhetők a másolatok és hamisítványok.

Ezek a digitális blokklánc alapú alkalmazások tehát gyökeresen képesek megváltoztatni az adott iparág vagy szektor működésének az alappilléreit.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.