Négy koreai tőzsde közösen lép fel a pénzmosás és a gyanús kereskedők ellen

Összeáll négy koreai tőzsde, hogy így küzdjön a pénzmosás és felhasználókra káros sémák ellen.

A Bithumb, Coinone, Korbit és Upbit pénteken jelentette be egy forródrót felállítását, hogy tárcainformációkat osszanak meg a platformjaikon lebonyolított gyanús ügyeletekről. Az olyan ügyleteket kívánják így kiszűrni, melyek adathalászathoz, uzsorához, piramisjátékokhoz vagy más illegális tevékenységhez köthetőek és mindezt egymást közt egy forródróton fogják megosztani.

A tőzsdék egy megosztott adatbázist is kialakítanak a célra, ahol a gyanús tárcacímeket vezetik és segítségével azonosíthatják és megakadályozhatják a csalókat, hogy más tőzsdéket használjanak nagy mennyiségű kriptovaluták átutalására.

A négy koreai tőzsde célja, hogy több váltót is rábírjon a csatlakozásra.

Egy hónappal korábban hét kriptotőzsde írt alá szerződést, melyben kötelezik magukat arra, hogy mindent megtesznek az ügyfeleik védelme érdekében.

Múlt év novemberében pedig a Korean Bar Association, ami az ügyvédi kamarának felel meg Dél-Koreában, felszólította a helyi kormányt, hogy gyorsítsa fel az ország tervezett blokklánc szabályozásának kialakítását és törvénybe iktatását.

Múlt év júniusában a dél-koreai pénzügyi szabályozó már módosította a pénzmosás elleni törvényeket, hogy az az országban tevékenykedő kriptotőzsdékre is érvényes legyen. A módosítás több hatalmat ad a helyi bankoknak a kriptotőzsdékhez köthető tranzakciók monitorozásáta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük