Bréking: szeptember 23-án indul a New York-i tőzsde bitcoin határidős platformja

Kelly Loeffler, a Bakkt vezérigazgatója az imént jelentette be, hogy szeptember 23-án indul a várva várt intézményi bitcoin határidős platformja. A bejelentést azután jött, hogy a platform megkapta a jóváhagyást a határidős kereskedést szabályozó felügyelettől, a CFTC-től. A kriptoközösség már az év eleje óta várja a bejelentést.

Szeptember 23-a: indul a Bakkt

A közleményben így áll:

“A határidőseink már megkapták a zöld jelzést a CFTC-től az önhitelesítési folyamat során és már zajlik a felhasználói elégedettségi teszt. A New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma jóváhagyásával a Bakkt Trust Company engedélyt kapott egy letétkezelő alapítására, a Bakkt Warehouse fogja tárolni a bitcoinokat a fizikai elszámolású határidős ügyletek után.”

A platform szeptember 23-án rajtol és elsőként bitcoinban elszámolt BTC határidős eszközöket fog kínálni. Ezzel egy időben indítja el az ICE Futures USA-val és az ICE Clear USA-val együttműködésben a letétkezelői szolgáltatását.

A blog szerint:

“A bitcoinok szabályozott és biztonságos letétkezelőjének bevezetésével kezdjük a határidős kereskedelmet […] A Bakkt bitcoin határidős tőzsdei kereskedelme az ICE Futures-en fog zajlani és az ICE Clear-en kerül elszámolásra, amelyeket a CFTC szövetségi szinten szabályoz.”

A határidős platform indulásának tavalyi bejelentése óta az egyik legjobban várt esemény a szektorban. A platform egyrészt tovább legitimálja a Bitcoin létjogosultságát, másrészt szabályozott környezetet biztosít a bitcoin kereskedelemre a világ legnagyobb tőkepiacán, az Egyesült Államokban. Az, hogy a Bakkt mögött az NYSE tőzsde anyavállalata, az Intercontinental Exchange áll, egy újabb hatalmas lépés a szektornak mainstream pénzpiacok irányába.

Rhytm kiválóan összegezte a Bakkt indulásának jelentőségét Twitter-bejegyzésében:

“…Más határidős tőzsdékkel ellentétben ez bitcoinban kerül elszámolásra. Kemény, tényleges bitcoin kerül kifizetésre, nem pedig a bitcoin árával egyenértékű fiatban. Az eredménye a bitcoin számára a magasabb árfolyam tudatosság és likviditás.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük