„Nincs semmim” – tweetelte a börtönből John McAfee

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

John McAfee, a McAfee vírusírtó alapítója, Twitteren osztotta meg követőivel, hogy a kriptovagyonából semmije sem maradt. McAfee jelenleg egy spanyol börtönben várja kiadatását az Amerikai Egyesült Államoknak, ahol nagy valószínűséggel élete végéig tartó szabadságvesztésre fogják ítélni.

McAfee élete végig tartó börtönbüntetésre számíthat, ha kiadják Amerikának

Ahhoz képest, hogy John McAfee tavaly október óta egy spanyol börtönben tartózkodik, a Twitter-fiókját nagyon aktívan frissítgeti. Legfrissebb bejegyzésében pedig egy egészen meglepő dolgot állított:

„Az USA azt hiszi, hogy kriptót rejtegetek valahol. Bárcsak így lenne, de ez már rég eltűnt a Team McAfee tagjai között (nem szükséges elhinned), és a megmaradt eszközeimet már lefoglalták. A barátaim eltűntek, mert féltek, hogy velem hozzák kapcsolatba őket. Nincs semmim. Mégsem bánok semmit.”

Az amerikai hatóságok jelenleg is McAfee kiadatásán dolgoznak, hogy adócsalásért, adóelkerülésért, illetve két „pump and dump” kriptopénz scam miatt törvényszék elé állítsák. Utóbbival csaknem 13 millió dollárt csalt ki befektetőktől.

Ha Spanyolország valóban kiadja Amerikának McAfee-t, akkor minden valószínűség szerint élete végig börtönben marad. Az adóelkerülés minden vádpontja után öt év börtönbüntetést kaphat. A már most 75 éves McAfee esetében tehát a szabadulás esélye finoman szólva is csekély.

McAfee szerint egyébként az utána indított nyomozás egyértelműen politikai töltetű. Állítása szerint az IRS azután kezdett el vizsgálódni utána, hogy bejelentette, a Libertariánus Párt támogatásával elindul az amerikai elnöki székért. A spanyol ügyészség az állítást teljesen elutasította, mondván, hogy McAfee egyszerűen „egy milliomos, aki nem akar adót fizetni”.

McAfee karrierje fénykorában csaknem 100 millió dolláros vagyonnal rendelkezett, és egyáltalán nem volt idegen tőle, hogy luxus jachtokon vagy éppen coloradói villájában töltse idejét. Mostani tweetjei szerint nem bánta meg, hogy végül ezt mind elveszítette. Korábbi bejegyzései alapján azonban azért nem teljesen napsütéses minden gondolata – bár a börtönben eltöltött ideje jó pár filozofikus gondolatot felébresztett McAfee-ben.

“A szeretetnek nincs tárgya. Ez egy lélekállapot.”

Illetve néhány kevésbé filozofikus gondolatot is.

“A felesleges testrészek listájának első helyezettje: a férfiak mellbimbója.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.