1PutinHuj28G1Bc1WvFb9WxEKAKUDPUNEg – ki nem találod kinek a Bitcoin tárcacíme ez

Nem. Nem Putyiné, de a tulajdonosa különösképp kedvelheti az orosz elnököt. A tárcára akkor figyelt fel a közösség, mikor a tárcáról küldtek egy kis bitcoint Warren Buffett milliárdos állítólagos bitcoin címére, amit még Justin Sun Tron alapító adott neki.

A januárban megejtett ebédről azóta is beszél a kriptovilág, Buffett váltig tagadja, hogy kapott volna 1 bitcoint (BTC) és 1 930 830 TRX tokent Suntól. Az apropó egyébként az volt, hogy Sun több mint 4 millió dollárt fizetett Buffet jótékonysági szervezetének, hogy együtt ebédelhessen a legendás befektető guruval.

Szerencsére a blokkláncokon minden leellenőrizhető, szóval nyilvánvaló, a tranzakcióra sor került. Ahogy az is nyomon követhető, hogy Buffett bitcoin tárcájába az ebéd után érkezett még jó néhány BTC, köztük ‘Putyintól‘ is.

A csak ‘vanity’, azaz, hiúság tárcáknak nevezett tárcacímek, mint a 1PutinHuj28G1Bc1WvFb9WxEKAKUDPUNEg is, szolgál egy másik meglepetéssel is. A Putyin ugye kivehető mindenkinek a címből, de ott áll utána a ‘Huj’ szó is, ami finoman fogalmazva se jelent szépet oroszról fordítva. Cirillre átírva Путин – хуй kifejezés ugyanis annyit jelent, hogy Putin egy <nemi szerv>. A kifejezés a Krím-félsziget annektálása után 2014-ben terjedt el az elnököt bíráló oroszok és ukránok között.

Érdekelhet:

(Készült a Cryptonews cikke alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.