Oroszország tárt karokkal várja a kriptopénz bányászokat

Az oroszországi Leningrád régió tárt karokkal várja a kriptopénz bányászokat. A kormányzó hivatalosan is ösztönzi a bányászokat, hogy jöjjenek a területre és itt építsék meg a bányász farmjaikat.

Buy Bitcoins with Credit Card

Oroszország várja a kriptopénz bányászokat

Orosz üzleti konferencia SzentpéterváronA Szentpétervár székhelyű leningrádi régió kormányzója Alexander Drozdenko örömmel várja a kriptopénz bányászokat a 47news.ru online orosz lap szerint. A bejelentés a harmadik helyi kis és középvállalkozásoknak szóló gazdasági fórumon hangzott el. Az eseményen több mint 600 helyi vállalkozás tulajdonosa és különböző állami szervezetek képviselői vettek részt. Témája pedig a helyi vállalkozások fejlesztése volt energetikai szempontból.

A kormányzó elmondta, hogy meleg szívvel várják azokat a kriptopénz bányászokat akik a területen telepítenék és építenék ki a bányász farmjaikat. Drozdenko rádaádul a helyi atomerőművet is felajánlotta a bányászoknak telephelyül.

“A bitcoin és a kriptopénzek előlállításához nagy hely és olcsó energia szükséges. Mint azt köztudott, a szentpétervári erőmű második üteme most készült el, így az eredeti erőmű nagy területei szabadultak fel. A felszabadult területet technológiai parkként kívánjuk hasznosítani, ahol a nagy tér mellett elérhető lesz olcsón az energia is.”

Egyre jobban elfogadják a kriptopénzeket Oroszországban

A pétervári atomermű várja a kriptopénz bányászokatA kormányzó kijelentése összecseng azzal, hogy egy másik erőmű a régióban már felajánlotta a felesleges energiát a bitcoin és kriptopénz bányászoknak. Az energiatermelő cégek teljes mértékben tisztában vannak a kriptopénz bányászatban rejlő lehetőséggel, így egyre nyitottabban a technológia iránt.

A bejelentés egybecseng a korábbi orosz hírekkel, mely szerint az orosz kormányzat egyre inkább elfogadóbb a blokklánc technológia és a kriptopénzek iránt. A kormány most már úgy véli, hogy a nemzeti növekedés egyik kulcsa lehet a technológia segítése és alkalmazása. Bár a technológia felkarolásával egyidejűleg szigorítanak is a szabályozáson, de azt semmiképpen nem lehet elmondani, hogy figyelmen kívül hagyják a kriptogazdaság történéseit.

Oroszország hosszú utat járt be a kriptopénzek elfogadása terén. Évekkel korábban még az is tervben volt, hogy egyetlen bitcoin megvásárlása is börtön büntetéssel jár, ezzel szembern most kormányzati szervek kötnek hosszútávú megállapodást az Ethereum Alapítvánnyal. Úgy tűnik a világ változik és Oroszország nem akar sem kimaradni, sem pedig lemaradni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük