Az osztrák energiaszolgáltató bitcoin fizetést tesz lehetővé

Az osztrák energiaszolgáltató bitcoin fizetés lehetőségét teszi elérhetővé a gáz és elektromos számlák kiegyenlítésére. 

Az osztrák ELMŰ elfogadja a bitcoint

A Switch Ausztriában és Németországban végez energiaszolgáltatási tevékenységet, gázt és elektromos áramot szolgáltat a háztartásoknak. A cég tulajdonosa az EnergieAllianz Austria csoport. Az energiaszolgáltató bitcoin fizetési lehetőségét szerdán jelentették be egy Facebook bejegyzésben és egy sajtóközleményben. Ez az első ilyen lehetőség Ausztriában, hogy elektromos áramot vagy gázt lehet fizetni bitcoinnal. A cég így nyilatkozott az kriptopénz fizetési mód bevezetéséről:

A bitcoin kriptopénz fizetési lehetőség bevezetésével azoknak az ügyfeleinknek szeretnénk kedvezni, akik a digitális világban járatosak és napi szinten használják a kriptopénzt fizetőeszközként.

A bitcoin fizetés mellett a Switch lehetővé teszi, hogy a számlát is bitcoinban kapják meg az ügyfelek, amennyiben havi diktálás mellett adott fogyasztás alapján kérik a számlákat. Ez kifejezetten azok számára lehet nagyon jó hír, akik kriptopénz bányászatra használnak energiát. Hiszen így mostantól tranzakciós költségek nélkül tudják kifizetni a bányászgépek által felhasznált energia árát közvetlenül bitcoinban.

Christoph Schmidt, az energia szolgáltató ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nagyon örülnek, hogy ezt a fejlesztést meg tudta lépni a cég. Úgy vélik így a versenytársakkal szemben piaci előnyre tudnak szert tenni a jövőben. Szeretnének folyamatosan részt venni a digitális fejlődésben, ezért a cégnél már arra is lehetőség van, hogy az ügyfélszolgálattal WhatsApp applikáción keresztül kommunikáljanak az ügyfelek. Természetesen emellett a hagyományos fizetési és kommunikáció csatornák is megmaradnak a cégnél, ezek csak új lehetőségek lesznek a szolgáltatás kiterjesztésére.

Ausztria egyre nagyobb kriptopénz rajongóvá válik

Az utóbbi egy év során egyre többet hallani róla, hogy az osztrák vállalatok milyen nyitottá váltak a kriptopénzek iránt. Korábban egy másik energiaszolgáltató is blokklánc technológiára alapozta a jövőbeli üzleti stratégiáját.

Az év elején februárban pedig mi is beszámoltunk róla, hogy Bitcoin Bank nyílt Bécsben a Mariahilfer Strasse-n, ahol bárki vásárolhat digitális pénzt a bitcoin automatán keresztül, ráadásul tájékoztatást is nyújtanak a különböző elérhető kriptopénz termékek kapcsán.

Úgy tűnik ebben a kérdésben a szokásos német minta helyett Ausztria inkább Svájc nyomdokait követi a kriptopénz gazdaság fejlődése tekintetében. Németországban ugyanis a többi iparági fejlesztés gyakorlati alkalmazásához képest a fintech és blokklánc technológia szabályozása az utóbbi évek során nagyon lelassult. Svájc azonban élen jár a kriptopénz vállalkozások területén, őket pedig most roham léptekkel követi Ausztria is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük