Öt fontos tipp, amivel felkészülhetsz a bikapiaci száguldásra

Két évnyi ‘kriptotél’ után végre újra egy bikapiac előtt állunk. Mi most tippeket adunk neked, hogyan készülj fel a legjobban erre a menetre.

1. tipp: A kereskedés befejezése után mindig vedd ki a kriptotőzsdéről a befektetéseidet

Közismert tény, hogy a tőzsdék nem biztonságosak. Ennek egyik fő oka, hogy meghekkelhetik őket, a felhasználók betéteit félrekezelik, átverések vannak, tehát értékeid mindig veszélyben vannak a tőzsdén. Nagyon is valós okok állnak a ‘a Te privát kulcsod, a Te bitcoinod’ mantra hátterében a kereskedők és a hodlerek körében. Nagyon sok kereskedő hekkelés, etikátlan kereskedés és csalások áldozata lett.

Meglepetésszerű AML/KYC folyamattal elképzelhető, hogy pénzedet vissza tudod szerezni, de néhány platform annyira információéhes, hogy nincs esélyed velük szemben. Egy nagyobb bikamenet során (konkrétan 2018. elején) előfordult már, hogy a tőzsdék úgy lassították a kriptovaluták kiutalását, hogy extra információk beszolgáltatására kötelezték a felhasználókat, miközben az elbírálások idejét kitolták napokra, sőt, néha hetekre!

2. tipp: A közösségi médiában ne posztolj a coinjaidról, sem a kereskedéseidről

Az operációbiztonság a király a kriptók földjén. Az utolsó bikapiac során előfordult, hogy embereket raboltak el váltságdíj fejében, otthoni betörések történtek, amikor is mindent elraboltak tőlük. Mindez azért történt, mert dicsekedtek a közösségi médiában.

Kérlek, ezt ne tedd! Olyan, mintha egy nagy piros céltáblát festenél a hátadra!

A közösségi médiaplatformon való megosztásban az emberek megtudhatják, hogy hol vagy éppen, hol laksz, kik a barátaid és a családtagjaid. Ez nem az a fajta információ, amit szívesen a bűnözők rendelkezésére bocsátanál, különösen akkor nem, ha még az is látható, hogy mennyi pénzt kerestél éppen.

Itt található azon emberek listája, akiket a coinjaik miatt ért támadás.

3. tipp: A coinjaidat egy offline hardver tárcában tárold

Egy másik biztonsági szempont, amit kereskedőként figyelembe kell venned, hogy a coinjaidat offline tárold egy hardver tárcában. A hardver tárcát és a visszaállítási jelszavakat különböző, de biztonságos helyeken tárold. A hekkelés és a ransomware egy online járvány, melytől coinjaidat offline tárolással egy hardveres tárcában könnyen megvédheted. Ezzel lecsökkentheted a vagyonod ilyenfajta elvesztésének a kockázatát.

Egy tolvaj meghekkelheti vagy ellophatja coinjaidat egy egyszerű betörés során is, ezért gondolni kell a hardveres tárca biztonságos tárolásának módjára is. A coinok ilyen eszközben tartása míg így sokkal  biztonságosabb, mintha egy az internethez csatlakoztatott eszközön tárolnád.

4. tipp: Ne ess a csalók vagy fizetett csoportok áldozatául

Az utolsó bikapiac alkalmával tömérdek kereskedelmi coach bukkant elő a semmiből tanfolyamokat, kereskedési jeleket és fizetett kereskedési csoportokat ajánlva. Ezek a srácok csalók. Ha pénzt keresnének a kereskedésből, akkor nem árulnának ilyen szolgáltatásokat.

Ingyenes kurzusokon való részvétellel vagy ingyenes ebookokból, esetleg demo számlákon gyakorolva könnyen megtanulhatod a kereskedés csínját-bínját. Ne fizess csalóknak! Ők csak kihasználják a zöldfülű kereskedőket.

5. tipp: Mindig járj utána azoknak a kriptoprojekteknek, amibe éppen be szeretnél fektetni

A kriptovilág tele van csalókkal, mivel ez egy túlnyomórészt szabályozatlan piac, és rendkívül értékes eszközökről van szó. Ez nagyon vonzó a világ leggátlástalanabb embereinek. A 2017. évi ICO-őrület során hihetetlen mértékű csalás és szörnyű befektetések követték egymást.

A kriptográfiai csalók kényszeríteni próbálták a világ szabályozó ügynökségeit, hogy nekik kedvezzenek, de ők tömegesen felléptek ellenük, és véget vetettek a csalók szabadságának. Voltak kilépési csalások, hamis projektek, affinitási csalások, nyílt lopások, regisztrálatlan értékpapírok, ponzi rendszerek, piramis rendszerek. Alapvetően mindenféle sötét átverés megtörtént, amit csak el lehet képzelni.

Végezd el a projekt átvilágítását, és győződj meg róla, hogy tisztában vagy-e azzal, hova fektetsz be, és hogy a tőzsde, amit használsz valós-e vagy nem. Légy óvatos odakinn, és keress sok coint!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük