24 milliárd dolláros bitcoin OTC kereskedés a Circle tőzsdénél

A tőzsdén kívüli (OTC) bitcoin kereskedési névleges volumene elérte a 24 milliárd dollárt 2018-ban, áll a Circle Mediumon publikált friss bejegyzésében.

A Circle belső adatai szerint 2018-ban a kriptotőzsde 10 000 tőzsdén kívüli ügyletet hajtott végre 600 különböző ügyfelének 24 milliárd dolláros volumenben. Mint ilyen, a vállalat “vezető likviditás szolgáltatóvá vált a kriptó ökoszisztémában.”

A tőzsdének már több mint 1000 intézményi, token projekt, kereskedési osztály, eszközkezelő és egyéb globális partnere van.

“Az évben további növekedést várunk az intézményi elfogadottság területén, aminek a katalizátora a stabilcoinok használata, az intézményi letétkezelési megoldások fejlődése, a növekvő szabályozási tisztánlátás, különösképp az Egyesült Államokban, és a vezető kriptó infrastruktúra fejlesztéseknek és fejlődésnek köszönhetően.”

A tőzsdén kívüli kereskedés segítségével a befektetők közvetlen egymással tudnak ügyleteket lebonyolítani anélkül, hogy harmadik felek és köztes szolgáltatók szolgáltatásaira hagyatkoznának. Az OTC kereskedelem iránt elsősorban az intézményi befektetők érdeklődnek a kriptogazdaságban, mivel ezáltal úgy tudnak nagy mennyiségű érméket és tokeneket vásárolni, hogy a megbízásaik jelentős hatással lennének az aktuális piaci árfolyamokra.

A vezető OTC kereskedők között meg kell említeni a Coinbase-t, mely még november elején indította el tőzsdén kívüli kereskedési osztályát.

Annyira jól sikerült a lépés, hogy mára már a legnagyobb BTC tőzsdén kívüli kereskedési volument tudhatja magáénak megelőzve a Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC) OTC piaci volumenét. Az OTC kereskedési volumen ugyanakkor továbbra is elhanyagolható a tőzsdén kereskedhető bitcoin és altcoin piacok trading volumenéhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük