Paul Tudor Jones milliárdos bitcoinjait a Coinbase kezeli

A 44 milliárd dolláros kockázati tőkealap titokban összeállt az iparág legnagyobb szereplőivel: kiderült a Coinbase és a Bakkt segíti a kripto letétkezelésben.

Tavaly májusban Paul Tudor Jones, milliárdos befektető nyilvánosan jelentette be, hogy a vagyona 1-2%-át bitcoinba fekteti. A szektorban mindezidáig nem volt világos, hogy pontosan hogyan is fektetett bitcoinba a milliárdos. Azaz közvetlenül bitcoint vásárolt, vagy derivatív termékeken keresztül vett fel kitettséget a kriptopénzzel szemben. Annyi viszont biztos, hogy a tavaly még “csak” 38 milliárd dollárt kezelő Tudor Investment Corporation mára már majdnem 45 milliárd dollárra duzzadt.

A tegnap megjelent felügyeleti dokumentumok szerint azonban most már tudni lehet, kivel állt össze Paul Tudor Jones. A letéti számlákat a Coinbase és Bakkt intézményi befektetőkre szakosodott váltó kezeli a SEC-hez benyújtott adatok szerint.

Egyelőre csak a “Tudor Family Fund II” elnevezésű befektetési alapja fektet közvetlenül bitcoinba. Ezt Tudor Jones közvetlen közeli hozzátartozói érhetik csak el. Ez az alap azonban csak egy a Tudor Investment Corporation által kezelt 8 befektetési alap között. Az alapkezelő több ügyfelének is kiküldött kockázatkezeléssel foglalkozó brossúrája pedig már kitért rá, hogy megengedik majd bizonyos ügyfeleiknek, hogy kriptóba fektessenek. Hogy pontosan kik is akik bitcoinba fektethetnek majd, arról egyelőre nem esett szó. Feltehetően először a vagyonosabb ügyfelek számára teszik ezt elérhetővé a magas árfolyam volatilitás miatt.

A dokumentumok pillanatnyi betekintést engednek a nagy bitcoin befektetők mindennapjaiba. Ma már teljesen mindennaposnak számít, hogy egy prominens milliárdos intézményi kripto szolgáltatásokat használva egy olyan eszközbe fektet, amit korábban a bankok egyszerűen csak csalásnak neveztek. Egyre több befektető ismeri fel a bitcoin infláció fedezeti értékét és szerepét, amit a pandémiás gazdaságban betölthet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük