Reddit CEO: itt a kriptotavasz

  • 10
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ahhoz képest, hogy egy évvel ezelőtt a pénzügyi befektetők többsége még temette a kriptopénz piacokat, mára megint csak nagyot fordult a világ, ahogy azt megszokhattuk 2-3 évente szektorunkban. A pesszimisták asztalcsapkodása egyre halkul és öröm lesz figyelni a mainstream gazdasági portálokat Magyarországon és nemzetköziben egyaránt, ahogy a következő bull run idején tolni kezdik a bitcoin FOMO-t.

Hasonló konklúzióra jutott a Szilícium-völgyi befektető Alexis Ohanian, aki a Reddit alapító-tulajdonosa is, szerinte elérkezett a kriptotavasz:

“Megpróbálom nem követni az árakat, nem tudom előre megjósolni ezeket a dolgokat. Amit viszont el tudok mondani, hogy egy kriptotavasz kezd kibontakozni magas kvalitású fejlesztők, termékfejlesztők, tervezők részvételével, akik való világi megoldásokat építenek a blokkláncokon. És számomra ez a legérdekesebb rész… észrevehetően a legjobb tehetségeket látjuk építkezni az infrastruktúrán.” nyilatkozta a héten Ohanian egy Yahoo Finance interjú során.

Konkrétan a Bitcoin kapcsán Ohanian kifejtette, hogy a vezető kriptovaluta “velünk marad”, mivel a “Wall Street OG-k” [original gangsta – eredeti gengszterek] egyre nagyobb szerepet vállalnak a fejldő piacon:

“Úgy gondolom, hogy prudens fedezet. Érdekes lesz figyelni, ahogy a Wall Street-i OG-k belépnek a kriptók világába és elkezdenek bitcoint vásárolni. Egyre inkább azt mutatja, hogy velünk fog maradni.”

A kommentárját alátámasztja, hogy az elmúlt hetekben és hónapokban Wall Street híres finánciai fejezték ki szimpátiájukat a Bitcoin iránt.

Két hete közvetlen a felezés előtt Paul Tudor Jones milliárdos kockázatitőke-alapkezelő nyilatkozta, hogy fedezteti alapja portfóliójának kis részét Bitcoin határidős ügyletekben tartja és a Bitcoint fedezeti eszközként használja dollár és más fiatpénzek inflációja ellen.

És az OG-k bizony már a szektorban lopakodnak, nem is kell messze menni, vegyük csak a Fidelity Investments alapkezelőt és az ICE tőzsdeplatformot, akik meglehetősen korán, már 2017-2018 elkezdtek mozgolódni a szektorban.

Az interjú során Ohanian elmondta, hogy már jó ideje vagyona jelentős részét kriptovalutában tartja, egyike volt az elsőknek aki a Coinbase-be fektetett, akkor, mikor a Bitcoin árfolyama még csak pár dollár volt.

“Már jó ideje kriptóban van vagyonom bizonyos százaléka, és továbbra is nagyon jól döntésnek tartom, nem akarok túl sokat változtatni rajta.”

Ohanian kockatőke társasága, az Initialized Capital számos Bitcoin és kriptovaluta-centrikus befektetéssel rendelkezik. Ide tartoznak az említett Coinbase, a Polychain Capital és a Bison Trails.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.