Rövidesen indul az Ethereum NFT-projektje, az Ethernity

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az NFT-tokenek egy igen különleges szeletét képezik a kriptók világának. Már többször is írtunk ezekről a nem helyettesíthető tokenekről (non-fungible token), amelyek értékét csak különlegességük adja. Minden token egyedi és oszthatatlan egészként van értéke, tehát nem szedhetjük szét SAT-szintre, mint egy bitcoint. És ez nem csak eszmei érték, néhány héttel ezelőtt valaki egy egyedi CryptoPunk tokenért 605 Ethereumot adott, ami már akkor is tekintélyes összeg volt, nemhogy most. Ezt most annak kapcsán hoztuk ismét szóba, hogy sztárok részvételével indul jótékonysági árverés rövidesen az Ethereum hálózaton – azaz indul az Ethereum NFT-projektje!

Elindul az Ethereum NFT-projektje, az Ethernity

A sztárok között ott találjuk például Paolo Maldinit, Christian Vierit és a Winklevoss-ikreket is. Utóbbiak igencsak ismert amerikai vállalkozók, ők állnak például a Gemini kriptotőzsde és a Winklevoss Capital Management cége mögött is. Az árverés központjából álló különleges NFT tokeneket vezető művészek és zenészek fogják majd elkészíteni és az Ethereum hálózatán lesznek majd hozzáférhetőek. A projekt Ethernity néven fut és a célja, hogy a tokenizált művészeti alkotások értékesítéséből származó bevételeket jótékonysági célokra fordítsák. Nem csoda, hogy rengetegen csatlakoztak az első kollekcióhoz a nevükkel. A fentebb említett labdarúgók és a Winklevoss-testvérek mellett például az amerikai kosárlabdacsapat, a Philadelphia 76ers tulajdonosa, Michael Rubin is beszáll.

Őket magukat fogják aztán megformálni művészi módon és tokenként értékesítésre kerülnek. Minden egyes eladás teljes bevétele aztán megy egy alapítványnak. Az Ethernity alapítója, Nick Rose még nem közölt túl sok részletet az indulás időpontjáról vagy akár összegekről, de az biztos, hogy tokenenként változni fog majd, hogy mennyi megy a közös jótékony célra. A tokeneket készítő művészek között ott találjuk a digitális művészeti világban nagyon ismert Mad Dog Jonest és Esteban Diaconót is. És mivel minden egyes elkészült darab az Ethereum blokkláncán fog élni, így ezek az NFT-k tényleg egyediek és autentikusak lesznek, a tulajdonos személye pedig nem lesz és nem is lehet kérdés.

A nem helyettesíthető tokenek csak elsőre tűnnek újdonságnak, már elég régóta léteznek, de az elmúlt időszakban a teljes kriptópiachoz hasonlóan az NFT-piacon is hatalmas változások mentek végbe. Rengeteg zenész vagy éppen más híresség csatlakozott a trendhez, exluzív zenéket vagy éppen írásokat tokenizálva. Arról pedig, hogy mennyit lehet egy ilyennel keresni, fentebb már írtunk példát.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.