Saját bitcoin bányászgépet építene a Square

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Twitter alapítójának fintech cége, a Square nyílt forráskódú Bitcoin bányászati ​​rendszer kiépítését tervezi.

Jack Dorsey egy olyan rendszert szeretne felépíteni, amely javíthatja a Bitcoin bányászat hozzáférhetőségét és tovább decentralizálhatja a BTC hálózatot.

Jack Dorsey a Twitteren osztotta meg, hogy Square hamarosan megkezdheti egy nyílt forráskódú Bitcoin bányászati ​​rendszer kiépítésének műszaki követelményeinek vizsgálatát.

Dorsey egy sor tweetben magyarázta el szándékát, hogy együttműködni szeretne a Bitcoin bányászatának további decentralizálásában. Így fogalmazott:

„A Square fontolóra veszi egy Bitcoin bányászati ​​rendszer kiépítését egyedi szilícium alapon ami nyílt forráskódú lesz, akárcsak a Square bitcoin tárcája. Minél decentralizáltabb, annál rugalmasabbá válik a Bitcoin hálózat.”

Dorsey úgy véli, hogy a Bitcoin hálózat további decentralizálása kritikus fontosságú lesz a tranzakciók biztonságos ellenőrzésénél az utolsó bitcoin kitermelése után. Ezenkívül a Square rendszere energiahatékony bányászati ​​megoldásokat kíván nyújtani a szilícium, a szoftver és az integráció innovációjával.

banner

A kezdeményezést Jesse Dorogusker, a Square hardvervezetője vezeti, aki korábban segített elindítani a Square hardvertárcáját és letétkezelési szolgáltatását.

A közlemény emellett a szilíciumhiánnyal és a vertikális integrációval kapcsolatos kérdéseket is felvetett, amelyeket a projektnek le kell küzdenie ahhoz, hogy sikeres legyen. Dorsey tovább osztotta azon szándékát, hogy egyetlen rendszert építsen ki, amely javíthatja a Bitcoin bányászat elérhetőségét.

A bányászat ugyanis jelenleg nem mindenki számára elérhető. Dorsey szerint azonban a bitcoin bányászatának olyan egyszerűnek kell lennie, hogy elég legyen az eszközt csatlakoztatni az áramforráshoz. Manapság azonban még nincs elegendő ösztönzés arra, hogy az egyének közelebb kerüljenek a bitcoin bányászathoz annak összetettsége miatt.

Dorsey az amerikai milliárdosok azon csoportjába tartozik, akik különböző üzleti kezdeményezések révén támogatják a Bitcoin közösséget. A legújabb projektje egy kriptovaluta alapú borravaló szolgáltatás elindítása volt a Twitteren a múlt hónapban.

A Twitter borravaló bevezetése lehetővé teszi a közösségi média platform felhasználói számára, hogy összekapcsolják a harmadik féltől származó alkalmazásokat. Így például a Cash App és a Venmo segítségével is pénzt kaphatnak Twitter platform többi tagjától.

Forrás: Twitter

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.