Salvador az AlphaPoint szoftvercéggel fejleszti tovább a Chivo tárcát

A dél-amerikai Salvador volt az első olyan ország, amely a Bitcoint törvényes fizetőeszközként fogadta el. Az ország most a Chivo Bitcoin tárca továbbfejlesztésén dolgozik, amelynek a célja, hogy növeljék a tárca stabilitását és üzemidejét, egyúttal pedig könnyen skálázhatóvá tegyék azt. Emellett az ország újabb 1500 Bitcoin ATM telepítését is tervezi.

Számos gyermekbetegség sújtotta az ország gazdaságát, mióta a BTC-t törvényes fizetőeszközként vezették be. Az IMF is már figyelmeztette őket, hogy nem nézik jó szemmel a Bitcoinhoz kapcsolódó intézkedéseket.

Salvador azonban folytatja a munkát, hogy a BTC-t minél szélesebb körben el lehessen fogadni. Továbbfejlesztették a saját Chivo tárcájukat is, hogy megoldják a BTC-átutalásokkal kapcsolatos kihívásokat is. Ennek érdekében partnerségre léptek az AlphaPoint-tal, és megcsinálták az integrációt is már. A frissített Chivo Bitcoin tárca lehetővé teszi majd az azonnali, alacsony díjú Bitcoin-tranzakciókat végrehajtását, miközben a stabilitással és a skálázhatósággal kapcsolatos aggályokat is orvosolja.

Nayib Bukele elnök bejelentette, hogy a Chivo tárcát eddig már több mint 4 millió salvadori lakos töltötte le, a tervek szerint az év végére a lakosság 75%-a fogja használni majd. A tömeges bevezetés azonban nem volt zökkenőmentes. Számos akadályba ütköztek, többek között rendszerproblémák és pénznemek közötti átváltás is fejfájást okozott nekik. Ennek elhárítására Salvador egy független infrastruktúra-szolgáltatóval, az AlphaPoint-tal lépett partnerségre a hibák javítsa érdekében. Nagy hangsúlyt fektettek a Chivo tárca stabilitására, üzemidejére és a skálázhatóságára is.

 

Alphapoint

A salvadori Chivo tárcát az AlphaPoint integrációja támogatja

Egy hivatalos nyilatkozat szerint a Chivo használatát ki akarják terjeszteni további fogyasztóbarát felhasználási esetekre is. Elképzelésük szerint egyszerűsítenék az otthoni közüzemi szolgáltatások, adók és számos más napi tranzakciók Bitcoinban történő kifizetését. Ennek részeként több mint 1500 BTC ATM-et is elindítanak országszerte, hogy kiszolgálják a salvadori lakosság minden igényét.

Ha az AlphaPoint integrációja sikerrel teljesíti azt a szándékát, hogy támogatást nyújtson az értékesítési rendszerek, a weboldalak és a salvadori kormány közigazgatási portáljai és az egyének közötti kommunikációban, az jelentős mérföldkő lesz. Emellett a fejlesztés teszi majd a Lightning-integrációt, azaz a fizetések kezdeményezését a QR- és Lightning-címeken keresztül, és így utat nyit a szinte azonnali, alacsony díjú Bitcoin-tranzakciókhoz is.

Az AlphaPoint vezérigazgatója és társalapítója, Igor Telyatnikov elmondta: “Salvador és Bukele elnök világviszonylatban élen jár a Bitcoin országos szintű bevezetésének első jelentős kísérletével. Megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk ebben a folyamatban, és biztosíthatjuk ehhez a hatalmas vállalkozáshoz szükséges skálázható és megbízható megoldásokat.”