Bréking! Végre fény derül Satoshi Nakamoto valódi identitására!

Fantasztikus hír érkezett, nemsokára kiderülhet Satoshi Nakamoto valódi identitása. Kiderítették a Satoshi Nakamoto által használt valódi IP-címeket, és a nyomok egy kis Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei zsákfaluba vezetnek.

Szenzációs bejelentést tett az egyik legnagyobb kriptodevizatárgyú nemzetközi portál, a CoinDesk. Egy szoftver segítségével, amelyet az FBI számára fejlesztettek ki eredetileg, sikerült kinyomozniuk azokat az IP-címeket, amelyek segítségével Satoshi Nakamoto 2008-ban és 2009-ben kommunikált az interneten. Kiderült, hogy a szálak Magyarországra, azon belül Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe vezetnek.

Célkeresztben egy feltűnően feltűnésmentes kistelepülés

Az információt sok száz szerveren keresztül kellett követni a régi adatbázisok segítségével, amelyek egyik fontos elemét egy 14 évre zárolt, majd most feloldott, egy nagy felhőszolgáltató informatikai vállalat széfjeiben őrzött merevlemez segítségével sikerült előbányázni. Az IP cím alapján beazonosítottak egy hazai távközlési szolgáltatót is. (A Tor proxyhálózat felhasználói azért még többségükben nyugodtan aludhatnak, mert az eljárás annyira költséges és számításigényes, hogy csak rendkívüli esetekben érdemes használni.)

A magát megnevezni nem kívánó hazai szolgáltató vállalat neve elhallgatását kérő illetékese úgy nyilatkozott, hogy a felhasználóik nevét nem adhatják ki. Azt azonban elárulhatják, hogy az IP-cím alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kisközség, Csajákboricsöge területéről kezdeményezték az internet előfizetést annak idején.

Nobel-díjat érdemelne az ismeretlen magyar

Csajákboricsöge a magyar-szlovák-ukrán hármashatár közelében egy völgyben fekvő, mintegy 500 lelkes kistelepülés (tíz éve még 650 fős volt), amelybe csak egyetlen út vezet (“zsákfalu”). Külföldit utoljára 2005-ben láttak itt, így kiválóan alkalmas arra, hogy valaki csendesen meghúzódjon – jegyezte meg a Coindesk magyar származású riportere, egy bizonyos Nicklos Szabo.

nakamoto budapest

A Coindesk megkereste a település polgármesterét, Szabó Istvánt is, aki úgy nyilatkozott, nagy örömükre szolgál, hogy kiderült, a faluban egyel több zseniális szakember lakik. Ugyanakkor tartanak attól, hogy bármiféle illegális tevékenységgel kapcsolatba hozzák őket, és előre is, utólag is elhatárolódnak.

Polgármester a CBDC-kről

Megjegyezte, hogy annak idején 2008-ban még nagyon kevés embernek volt internetje a faluban.

A Szalacsi Árpinak, a Kovácséknak, a Molnár Imrének meg a Polgár Jenőnek. Ezen kívül a városházán volt internet, meg a postán és az iskolában. A kocsmában nem volt tette hozzá hamiskás mosollyal a polgármester.

Arra a kérdésre, hogy ő maga támogatja-e a CBDC-k (jegybanki digitális fizetőeszközök) és a kriptovaluták használatát, úgy nyilatkozott, hogy ilyet egyelőre nem tervez. De rendszeresen figyeli az esti tévéhíradót, és hogyha szükséges, akkor változtat álláspontján.

“ChatGPT, kérlek, írj egy szatírát arról, hogy felfedezték: Satoshi Nakamoto az IP-cím alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kisközség, Csajákboricsöge területéről kezdeményezte internetes tevékenységét.” (Forrás: ChatGPT)
“ChatGPT, kérlek, írj egy szatírát arról, hogy felfedezték: Satoshi Nakamoto az IP-cím alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kisközség, Csajákboricsöge területéről kezdeményezte internetes tevékenységét.” (Forrás: ChatGPT)

Kimondott-kimondatlan kritika a kriptókról

A Magyar Nemzeti Blokkegylet szakértője úgy nyilatkozott, hogy szorul a hurok Satoshi Nakamoto körül. De az ország egy lakosra eső magyar Nobel-díjasai magas számából ítélve egyáltalán nem meglepő ez a fordulat. Valószínűsítette, hogy Satoshi Nakamoto annak idején a hátérből csendesen röhögött a saját szobrának a felavatásán, és feltehetőleg csak a megfelelő pillanatra vár, hogy felfedje kilétét.

A kriptomániát nem rendőrségi eszközökkel kellene üldözni, hanem erre szolgáló egészségügyi intézményekben kéne kikúrálni tette hozzá.

Az önjelölt Satoshi Nakamoto, “faketoshi”, Craig Steven Wright már is tiltakozást jelentett be, és perrel fenyegette meg a Coindesk portált, valamint a csajákboricsögei polgármestert.

Kapcsolódó cikkeink: