Sikkasztással vádolja a Binance-ot egy dél-koreai ügyfél, közel egymillió dollárnyi kriptóhoz nem fér hozzá

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A HackControl nevű kiberbiztonsági csoport képviselői a ForkLog híroldalon azt állítják, hogy egyik kliensük egy állítólagos sikkasztás ügyét vizsgálják, amit a Binance munkatársai követtek el. A tőzsdét egy vélhetően dél-koreai állampolgár azzal vádolja, hogy magyarázat nélkül befagyasztotta és nem számolt el a letétjeivel.

Hogy mekkora az igazságtartalma a cikknek, azt nem tudjuk eldönteni, de mindenesetre meglehetősen komolyak a vádak a Binance ellen, a károsult jogi lépéseket tervez. A HackControl képviselői szerint a Binance ok nélkül blokkolt egy számlát, amelyen közel 1 millió dollár értékű kriptovalutát helyeztek el.

A cikk állítása szerint a letétek már 18 hónapja blokkolva vannak. A károsult állítása szerint 858,999 dollár értékű kriptót blokkoltak, köztük bitcoint (BTC), ethert (ETH), litecoint (LTC), IOTA (MIOTA), zcash (ZEC) és EOS-t. A Binance a 18 hónap alatt folyamatosan kommunikált a sértettel, egészen pontosan 2018. november 21-e óta, de még ma se tud hozzáférni a digitális eszköz vagyonához.

A sztori szerint a Binance pénzmosás gyanújára hivatkozva blokkolta a letétet, amire a dél-koreai rendőrség kérte fel. A károsult az ürügy kapcsán felkereste a rendőrséget, de ott vele azt közölték, hogy ilyenre nem utasították a Binance-ot. Azt is hozzáteszi, hogy ügyvédek jelenlétében képes állítani igazát.

A HackControl kiberbiztonsági csoport nem először találkozik hasonló esettel, saját vádjuk szerint a Binance alkalmazottai gyakran saját zsebre dolgoznak, és eddig több mint 3 millió dollárral károsították meg a saját platformjuk kereskedőit. Állításuk szerint a károsultak jogi lépésekre készülnek a tőzsde ellen.

Nem az első ellentmondásos ügye a Binance-nak, az elmúlt hónapokban vádolták a kereskedési volumen meghamisításával, meghackelték, kiderült, hogy nincs is irodája Máltán, sőt CZ, a Binance vezetője még a Bitcoin tranzakciók megmásíthatatlanságát is megkérdőjelezte, ezzel figyelmen kívül hagyva a kriptók egyik legalapvetőbb értékkínálatát.

Mindezek ellenére szabályosan dübörög a tőzsde szekere, kérdés nélkül a legnagyobb felhasználóbázissal és kereskedési volumennel rendelkező kereskedési platform, a múlt héten vásárolta fel a CoinMarketCap árindex oldalt és nincs olyan hét, hogy ne jelentenének be újabb fejlesztéseket és termékeket.

Lehet, csak egy irigy versenytárs lejárató kampányáról van szó, lehet azonban valóságalapja is az állításoknak. Ahogy növekszik a Binance, úgy kell számolnia egyre több kritikussal, úgy lesz nagyobb visszhangja botlásainak.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.