Sírhatnak a shortolók: közel 40 000$-ig menetelt a Bitcoin

Mintegy 1.11 milliárd dollárnyi short pozíció került likvidálásra az elmúlt 24 órában miután a BTC árfolyama hirtelen 12%-ot emelkedett.

A Bybt adatai szerint ebből 1.02 milliárd dollár likvidálása az elmúlt 12 órában történt.

A BTC árfolyam magyar idő szerint vasárnap 23:00-kor kezdett megindulni felfelé miután a hétvégét a 34,000$ tartományban kereskedte. Innen ugrott mindösszesen 3 óra leforgása alatt 39,770 dollárig majd kezdett el reggelre stabilizálódni a 38,800 dolláros szinten. Az árfolyam utoljára június 17-én járt ilyen magasan.

bitcoin árfolyam 2021 07 26

Az árfolyam erősödés potenciáljára voltak utaló jelek, különösen miután a múlt hét szerdai B World online konferencián Elon Musk Tesla alapító, Jack Dorsey Twitter alapító és Cathie Wood Avanti Bank vezető jelenlétében elejtette, hogy a SpaceX szintén tart bitcoint az egyenlegén. Eddig csak arról voltak információk, hogy a Tesla vásárolt 1.5 milliárd dollárért bitcoint még januárban, a SpaceX-ről nem volt szó.

Egy másik ármozgató pletyka az Amazonhoz köthető, ami állítólag az év végéig elfogadna BTC-t, mint fizetési metódus a szolgáltatásaiért. Arról már volt a múlt héten egy a Business Insider által megszellőztetett információ, hogy az amerikai webkereskedelmi óriás blokklánc termékvezetői pozícióra keres alkalmazottat.

A hirtelen ugrással az ITB metrikája szerint mintegy 30.7 millió (80.42%) bitcoin tárca áll nyereségben és csak 5.27 millió (13.79%) tárca lenne veszteségben egy esetleges konverzió esetén.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.