Direkt bitcoin -> altcoin váltást vezet be a Skrill, de van egy kis csavar

A globális fizetési szolgáltató Skrill bejelentette, hogy oldalán közvetlenül bitcoinnal altcoinok vásárlását is lehet kezdeményezni. A BTC-t nem kell külön fiatpénzekre váltani altcoin vásárlás előtt, a konvertálás direkt történik bitcoinról altcoinokra. A sajtóközlemény szerint egy hasonló funkciót a NETELLER tárcára is integrálnak.

A Paysafe tulajdonában lévő Skrill 2018. júliusában indított kriptovaluta szolgáltatást. A londoni székhelyű cég lehetőséget ad ügyfeleinek, hogy különféle digitális eszközökben “érdekeltségeket” vásárolhassanak, ideértve a kevésbé népszerű altcoinokat, mint például Ethereum Classic és 0x.

Az általuk érdekeltségnek nevezett megoldás annyit jelent, hogy a vásárlók nem valós kriptovalutát vásárolnak, amihez jár kriptovaluta tárca publikus és privát kulccsal, hanem egy virtuális másolatot és a fizikai kriptovalutát a Skrill egy gyűjtőszámlán tárolja.

A Skrill vezérigazgatója, Lorenzo Pellegrino elismeri, hogy a kriptográfiai szektor fontos része üzletüknek, és szeretnék megkönnyíteni ügyfeleik számára az új eszközosztállyal való interakciót.

“A kriptovaluta fontos része annak, amit a digitális pénztárcákkal teszünk, nagyságunk és a fizetési ágazatban elért óriási tapasztalataink felhasználásával folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásainkat, hogy ügyfeleink minél jobban ki tudják használni a kriptoökoszisztéma rendszereit.”

Ez mind szép és jó, de a Skrill felhasználók ettől még nem rendelkeznek azzal a természetes joggal, hogy ott tárolják a megvásárolt kriptovalutáikat, ahol szeretnék és így továbbra is a Skrill platformjához vannak láncolva. Ha pedig a Skrill hack áldozata lesz, netán csődbe megy vagy más hibák merülnek fel, akkor újfent a felhasználók a limitált kriptovaluta transzfer opcióikkal kerülnek bajba.

Itt fontos megjegyezni, hogy a Skrill nem az egyetlen, ami ‘játék’ kriptovalutákat kínált felhasználóinak. A Revolut fintech vállalat és az eToro online devizabróker szintén sokáig nem engedte kiutalni platformjáról a felhasználók forintért, dollárért, euróért vásárolt kriptovalutáit. Ez pedig minden esetben kockázati tényező a felhasználó számára a központi irányítású platformok esetében, amelyek csődbe mehetnek vagy meghackelhetik. Másrészt a személyes pénzügyi szabadság megcsorbítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük