Sorra mondanak fel a Revolut alkalmazottak, leépít a digitális bank

Magas beosztású vezetők sora távozott a hónapokban a Revolut alkalmazottak megfelelő körülményeiért felelős részlegből. A felmondásokról május 12-én tudósított az FNLondon.

A távozók között van a kulturális vezető Sukhi Ghataore, a globális mobilitás vezetője Holly Maria Creed, a globális jutalom és támogatási igazgató Tatiana Collins és Terry Marriott, aki az egészségügyi és biztonsági osztály vezetője volt. Az összes távozó alig töltött el néhány hónapot a Revolutnál.

Az online pénzszolgáltató oktatási és fejlesztési igazgatója, Frederique Prevost, és a belső kommunikációért felelős vezető Janet Hitchen, szintén a hetekben távozott a startuptól. Az is kiderült, hogy a hetekben további 60 főtől vált meg az összesen 2 200 ft foglalkoztató cég.

A FNLondon belső információkra hivatkozva írta, hogy sokan azért távoztak, mert a startup nem biztosított elegendő keretet a tervbe vett projektek kivitelezésére és folyamatosan elutasították kérelmeiket. A beszámolók szerint gyakran “automatikusan elutasították” forrásbiztosításra vonatkozó megkereséseiket, mások elmondása szerint félrevezették őket a digitális bank pénzügyi állapotát illetően. Mikor néhány hónappal korábban csatlakoztak a Magyarországon is népszerű céghez, akkor még más munka- és költségvetési körülményeket ígértek nekik.

“Amikor interjúztam, azt ígérték, hogy felépíthetek egy csapatot és lesz büdzsém, de mikor ide kerültem, akkor csak egy csomó elnézést kaptam mindkettőre,” állítja egy volt alkalmazott.

Megint más szerint, aki szintén néhány hónapja csatlakozott a startuphoz, sokan nagyvállalatoktól kerültek át egy startup környezetbe és nem tudtak hozzászokni, hogy kisebb büdzséből gazdálkodhatnak.

A pénzügyi szolgáltatótól az elmúlt hetekben többen is távoztak. A forrásként említett gazdasági portál jelentése szerint március óta legalább nyolc magas rangú ügyvezető igazgató hagyta ott, köztük az észak-amerikai piacokért felelős ügyvezető igazgató, valamint a pénzügyi vezérigazgató-helyettes is.

A Revolut akkor hivatalosan úgy reagált, hogy a távozások “normális lépés az emberek számára karrierjük különböző szakaszaiban.”

A 2015-ben alapított digitális bank az Egyesült Királyság egyik legfontosabb és leginkább überhájpolt techvállalkozása, értékét 5.5 milliárd dollárra becsülik. Több sikeres finanszírozási körön van túl, februárban például 500 millió dollár friss tőkét kapott a Technology Crossover Ventures Szilícium-völgyi befektetőcégtől. A bank bevételei több 2018 végére megnégyszereződtek, elérték az 58.2 millió fontot, bár ennek ellenére továbbra is komoly veszteséggel működik.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük