Star Atlas, a következő generációs blokklánc alapú űrjáték

Az NFT-k hatalmas hatást gyakorolnak a játékiparra. Ez az új technológia átalakíthatja az online videojáték-ipar gazdasági lehetőségeit. A Start Atlas egy olyan új projekt, amely jelentősen befolyásolhatja a játékok következő generációját. Duális token gazdasággal a Star Atlas virtuális játékélményt épít a távoli jövőben.

A játékosok az űrben utazhatnak, és értékes NFT-alapú drágaköveket szerezhetnek. A játék egyesíti a blokklánc mechanikát az NFT-alapú game-in elemekkel és egy egyedi grafikai technológiával, hogy igazi metaverzum élményt nyújtson.

star atlas

Mi a Star Atlas?

A Star Atlas egy blokklánc alapú űr témájú, nagyszerű stratégiai videojáték, amely a Solana blokkláncra épült. Egy hatalmas többjátékosú metaverzum, amely a távoli jövőben, 2620-ban játszódik.

A játékplatform a közelmúlt technológiai áttöréseinek egy részét tárja fel az Unreal Engine 5 Nanite-ot felhasználva, mellyel filmes minőségű videojátékokat és vizuális élményeket hoz létre.

A Star Atlas metaverzum játékosai kereskedhetnek, szerezhetnek és hozhatnak létre nem helyettesíthető tokeneket (NFT-ket) a Star Atlas univerzumon belül. Így olyan gazdaságban működhetnek, amely tükrözi a valós eszközök vagyonának kézzelfoghatóságát, tulajdonjogát és értékét.

A Star Atlas a Solana blokkláncra épül, és ezért kihasználja a hálózat tranzakciós forgalmát, amely rendkívül magas. Másodpercenként 50 000 tranzakciót támogat.

A Solana az egyik leggyorsabb, legbiztonságosabb és cenzúraálló blokklánc-hálózat, amely nyílt infrastruktúrát biztosít. Ezekből decentralizált alkalmazások építhetők. Emellett a Solana megfizethető tranzakciós díjakat is kínál. A díj átlagosan körülbelül 0,00025 dollár tranzakcióként. ‍

star atlas

A játék menete

A Star Atlas játék univerzuma hatalmas, és a játékosoknak magányos és kihívásokkal teli utakra kell indulniuk számtalan veszéllyel szembenézve, miközben erőforrásokat gyűjtenek és versenyeznek a metaverzum többi játékosával.

A játékosok egész városokat és mikrogazdaságokat építhetnek a játékban, vagy akár együttműködhetnek, és decentralizált autonóm szervezeteket (DAO) hozhatnak létre bizonyos régiók irányítására. A játékosok akár valós pénzbeli értéket is szerezhetnek a játék közben gyűjtött virtuális game-in termékekből. A legtöbb központosított játékplatformtól eltérően, amelyek korlátozzák a game-in termékek viszonteladását és teljes tulajdonjogát, a Star Atlas teljes mértékben támogatja a decentralizációt. A játékosok teljes mértékben birtokolják a játékban felhalmozott eszközöket, és lehetőségük van eladni ezeket az NFT-kompatibilis game-in termékeket a másodlagos NFT piactereken.

Ösztönzők a játékban

A Star Atlas játék lényege, hogy utánozza a blokklánc működését az ösztönzőkkel, hogy fenntartsák és biztosítsák a játék ökoszisztémáját.

A játék arra ösztönzi a játékosokat, hogy támadó és védekező taktikai tervekkel bővítsék birodalmukat. Ezért, miközben a játékos kölcsönhatásba lép a játékplatformmal, hozzájárul a hálózat biztonságához.

A játéknak van egy felfedező funkciója is, ahol a játékosok űrhajóval és legénységgel repülhetnek a Star Atlas univerzumának hatalmas és üres sötétségébe, hogy olyan javakat keressenek, amelyeket stakelni vagy bányászni lehet. A világűrben a játékosok rejtett meglepetéseket találhatnak, amik virtuális tevékenységeiket segítik a bányászatban és a blokkok megtalálásában.

Deflációs eszközök a Star Atlasban

A játék egy innovatív deflációs mechanizmust is tartalmaz, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy kockázatosabb tevékenységeket végezzenek nagyobb jutalomért. Például egy játékos felfedezheti a metaverzum legmélyebb régióit, ezáltal elveszítve a biztonságos zónák védelmét, hogy nagyobb jutalmat érjen el. Amint a játékos belép a játék legsötétebb régióiba, az utazásra használt NFT-alapú űrhajó elveszhet, vagy végleg elpusztulhat. Ez égető folyamatot indít el az eszközön, és azok a játékosok, akik túlélik a veszélyzónák kihívásait, a megmentett NFT-ket hadizsákmányként követelhetik.

Az NFT-k deflációs jellegét növelve a Star Atlason, bizonyos game-in elemek fogyóeszközök lesznek, és ezért használat után azonnal megsemmisülnek. Ezek közé tartoznak az építőanyagok, az üzemanyag és egyéb olyan elemek, amelyek ideiglenes lendületet adnak a játékos avatarjának.

Star Atlas DeFi pénzügyi rendszer

A Solana blokklánc használata mellett a Star Atlas közvetlen integrációval rendelkezik a Serum DEX-el (decentralizált tőzsde).

A Serum integrációjának köszönhetően a játékosok interakcióba léphetnek az okos szerződéses DeFi platformokkal, miközben a játékélmény epicentrumában vannak. Ez lehetővé teszi a játékosoknak, hogy különböző Solana vagy Serum eszközöket vegyenek vagy adjanak kölcsön. Emellett hozzájuthatnak az automatizált market makerhez különböző likviditási pool-párok esetében, ahol kereskedési díjakat is szerezhetnek, nem beszélve a magasabb hozamot kínáló yield farming lehetőségekről.

Mi az a Star Atlas (ATLAS) token?

Az ATLAS token az egész metaverzum gazdaságát fogja működtetni. Kezdetben a játékosoknak ATLAS tokenjüket kell felhasználni a game-in NFT elemek, például személyzet, űrhajó, birtok és egyéb, a játékhoz szükséges felszerelés beszerzéséhez.

Egyszerűen fogalmazva, ez a token a platform natív tokenje és elszámolási egysége. Az ATLAS a Star Atlas NFT piacon is domináns pénznemként szolgál.

Az ATLAS token elosztása

Először is, a jövőben verhető ATLAS tokenek 80%-át azok a játékosok kapják, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a játékban. A kezdeti ATLAS-ból 20%-ot osztanak ki a stakeholdereknek, 45%-a bányászállomásokra kerül, további 15%-ot pedig a platform fejlesztéséhez szükséges erőforrások gyűjtésére fordítják.

Mi az a Star Atlas (POLIS) token?

A POLIS a Star Atlas metaverzum irányító tokenje. A token birtokosai tehát befolyásolni tudják a Star Atlas fejlesztőcsapatának döntéshozatalát.

A POLIS token elosztása

Ennek a tokennek az elosztása két szakaszban történik. A token kínálatának 20%-a a Galactic Asset Offering első fázisában kerül értékesítésre. A POLIS többi része jutalomként kerül kiosztásra azoknak, akik tokenjeiket stakelik.