Steve Wozniak társalapító lesz egy blokklánc fókuszú kockázati tőkealapban

Bejelentették az új blokkláncra koncentráló kockázati tőkealap, az EQUI Global társalapítóját, aki nem más, mint az Apple társalapítójaként jól ismert Steve Wozniak.

Steve Wozniak társalapító lesz egy blokklánc fókuszú kockázati tőkealapbanWozniak korábbi, augusztus eleji bejelentését – miszerint tervezi, hogy mélyebben belemerüljön a blokklánc projektekbe, – követte a mai nyilatkozata, melyben már mint társalapítót nevezték meg az EQUI Global kockázati tőkealapnál, amely főként blokklánc technológiával foglalkozik egy blokklánc-alapú backendre építkezve.

Az új kockázati tőkealap fő célja, hogy megváltoztassa a hagyományos ipar elképzeléseit főként azáltal, hogy engedi a nem-intézményi befektetéseket is, illetve hogy lehetővé teszi a befektetőknek, hogy harmadik fél kriptotőzsdéken is kereskedjenek az EquiTokenssel. Az Equitokens hálózata, a közlemény szerint, az Ethereum blokkláncán alapul, melyet számos decentralizált applikáció fejlesztő csapat használ, hogy az ICO-k 90 százalékát ne is említsük.

Az Equi Global elsősorban olyan ‘kifinomult’ befektetőket céloz meg, akik kockázati tőkével foglalkoznának az EquiToken rendszerén keresztül. A modell a kereskedés egyszerűsítését célozza meg a tokenek könnyű likvidálási lehetőségével a kriptovalutával való kereskedés során.

Wozniak nyilatkozata szerint a vállalat a “jövő tech és blokklánc csillagait keresi és támogatja”. Ezen felül azt is megjegyezte, hogy a cég már több mint 20 vállalattal kötött egyezményt, bár ezeket még hivatalosan nem jelentették be.

Wozniak fontosnak tartotta még azt megemlíteni, hogy a részvétele az EQUI Global-ban a “második alkalom húsz év alatt”, hogy közreműködik egy projektben, bár nap mint nap tucatnyi ajánlatot kap.

Az EQUI Global honlapja szerint a vállalatot “majdnem egy éve” alapították, de az EQUI modelljének ötlete sokat változott az eredetihez képest. Kezdetben az alapítók egy ICO-ként (Initial Coin Offering) tervezték elindítani, ahol az Equi tokent a tőkehalmozás eszközeként akarták használni projektről projektre.

Bár korábban Wozniak szkeptikusnak tűnt – főként korábbi állásfoglalását tekintve, miszerint a blokklánc buborék hasonló a dotcom korszakhoz, – egy blokklánc és kriptovalutát támogató vállalat támogatásával úgy tűnik, megváltoztatta véleményét a témáról. Mindemellett egy másik kora júniusi nyilatkozatában pozitívan beszélt a Bitcoinról, azt állítva, hogy a Bitcoin az egyetlen tiszta digitális arany.

Szerintetek Wozniak tudja mit csinál vagy csak jó dolgában már nem tudja mihez adja a nevét a kriptogazdaságon belül?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük