Itt mindenki Dogecoin függő? Itt? Mindenki…

Elon Musk, Mark Cuban, Gene Simmons, Snoop Dogg, John McAfee… Közismert vállalkozók és celebek, akik mindannyian a Dogecoin mémcoinért rajonganak. Lassan mindenkit utolér a kutyacoin láz.

Alig néhány napja érkezett a hír, hogy Mark Cuban tulajdonos jóváhagyásával és támogatásával a Dallas Mavericks lesz az első csapat, amelyik Dogecoint is elfogad fizetőeszközként. A hír talán nem is volt annyira meglepő, hiszen Cuban korábban kijelentette, hogy ő maga is vásárolt a manapság rendkívül népszerű mémcoinból. A Dogecoin egyre több ismert vállalkozó és híresség figyelmének középpontjába kerül, sorra jelentik be a sztárok, hogy maguk is DOGE tulajdonosok lettek.

Minden kétséget kizáróan a Tesla és a SpaceX vezére, Elon Musk indította el a lavinát, aki már évek óta a Twitteren trollkodik és az egekbe magasztalja a korábban viccnek szánt kriptovalutát. Musk rendszeresen tweetel a mémcoinról, mely bejegyzésekkel jócskán felveri annak árfolyamát. Dogecoin rajongása azonban ragadós, hiszen nemrég az amerikai rapper Snoop Dogg és a Kiss együttes frontember Gene Simmons is arról írt a közösségi médiában, hogy ők is bevásároltak a kriptopénzből és nagy támogatói a kutyás coinnak.

McAfee szerint ő volt az első DOGE támogató

John McAfee nemrégiben viszont kiemelte, hogy ő a Tesla feje előtt már jóval korábban reklámozta a digitális eszközt, így az ő érdeme is, hogy a Dogecoin árfolyama kilőtt.

McAfee-t egyébként néhány nappal ezelőtt az Egyesült Államok Értékpapír-és Tőzsdefelügyelete azzal vádolta meg, hogy több úgynevezett pump and dump sémában vállalt aktív szerepet. A SEC állítása szerint McAfee az online közösségi felületeken, ismertségét kihasználva népszerűsített olyan ismeretlen kriptodevizákat, amelyekben érdekeltséget szerzett, majd később jelentős haszonnal eladta azokat. amikor az áruk irreálisan emelkedett. A vádirat szerint több ilyen kriptopénzt kizárólag csalás miatt hozott létre, ezzel jelentős anyagi károkat okozva a gyanútlan kisbefektetőknek, miközben ő maga több mint 13 millió dollár nyereségre tett szert.

McAfee azzal érvelt, hogy az állítások “túlzóak”, és hogy valóban úgy gondolja, hogy ezek az érmék hatalmas potenciállal bírnak. Az egyik egyébként épp a Dogecoin volt, amely szavai szerint „jóval több mint 1000%-kal nőtt, amióta én kiválasztottam.” 

A Mavericks arat a Dogecoin-nak hála

Mint azt fentebb írtuk, a Dallas Mavericks már elfogad Dogecoin-t a webshopjukban fizetőeszközként. A hír mindössze 4 napja látott napvilágot, de Cuban arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy az NBA csapat online áruházában már több mint 20 000 DOGE tranzakciót bonyolítottak le, így a kosárlabda csapat lett a “világ legnagyobb Dogecoin kereskedője”.

Cuban egyébként biztos abban, hogyha a Mavericks-nek sikerül több mint 6 556 000 000 DOGE értékben értékesítenie meccsre szóló jegyet vagy ajándéktárgyat, akkor a mémcoin árfolyama garantáltan eléri az 1 dollárt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.