Szilícium-völgyi sztárbefektető: A kripto ezermilliárdos lehetőség

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ron Conway, akit befektetői körökben csak szilícium-völgyi szuperangyalként ismernek, úgy látja, hogy a kriptogazdaság rejti a következő ezermilliárd dolláros befektetési lehetőséget, ahhoz hasonlóan, ahogy az ezredfordulón ezt az amerikai tech cégek jelentették. Conway a Coinbase kriptovaluta tőzsde részvényeiben rejlő lehetőséget ahhoz hasonlította, mintha valaki Google részvényeket vett volna 15 évvel ezelőtt.

A legendás befektető erről egy az amerikai CNBC hírcsatornának adott interjújában beszélt.

Conway, akit a hasonlóan veterán befektetők a Szilícium-völgy keresztapjának is hívnak, annak idején mindenki másnál nagyobb kitettséget szerzett olyan amerikai internet-startup vállalatokban, mint a Google, a Facebook, a Twitter, a PayPal, az Airbnb, a Square és a a Pinterest.

Conway a kriptovaluta piacról vélekedve a következőket mondta:

Ha elkezdjük a piacot felülről vizsgálni, előző évben 778 milliárd dollár produkált, ami hamarosan átlépheti az 1000 milliárd dollárt. És a kripto iparág még csak gyerekcipőben jár.”

A beszélgetés során a Coinbase kriptotőzsdére terelődött a szó. A gazdag befektető szerint a kriptotőzsde előtt óriási lehetőség van. Conway úgy véli: „A Coinbase az új Google”.

A Coinbase részvényei iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy ez volt az utóbbi 4 év ötödik legnagyobb részvénykibocsátása, a részvények árfolyama pedig már az első nap 330 dollár fölé emelkedett a 250 dolláros referenciaárról.

Szkeptikusok szerint ugyanakkor a Coinbase csak egy a kriptoszférában tülekedő számtalan szereplő közül és semmi nem garantálja, hogy ahelyett, hogy a következő Google kerekedne belőle, az egykor szintén agyonsztárolt, mára gyakorlatilag feledésbe merült Yahoo sorsára jusson. Conwaynek azonban ezekre az aggodalmakra is volt válasza.

Conway véleménye szerint a Coinbase-t az teszi igazán egyedivé, hogy kizárólagosan csak kriptovaluta tőzsde. Nem kínál például részvényopciókat, míg sok más cég esetében a kripto üzletek csak kiegészítésként jelentek meg szolgáltatások között, miután kapcsoltak, hogy rengeteg benne a pénz. A Coinbase csakis kizárólag a digitális érmékre koncentrálva első lett a nagyok között. A szuperangyal szerint a kriptotőzsde minden kétséget kizáróan meg fogja tudni őrizni vezető szerepét a belátható jövőben.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.