Egy újabb szóló bitcoin bányász ütötte meg a 160,000 dolláros főnyereményt

Harmadszorra is sikerült? Január óta már a harmadik esetben történt meg, hogy egy újabb szóló bitcoin bányász generálta ki az új blokkot, amiért 6.25 BTC-t, azaz körülbelül 160 000 dollár értékű jutalmat kapott.

A függetlenként működő bányász egy olyan blokkot oldott meg, amelyhez általában több évre lenne szükség a számára rendelkezésre álló korlátozott számítási kapacitás felhasználásával. A 151XTfHBfaDqoNWGGeYobNX2YzFFWuB5YD címkével azonosított bányász a Bitcoin blokklánc 275. blokkját oldotta meg a Solo CKPool platformon.

A CkPool adminja, Con Kolivas kiemelte, hogy egy szóló bányásznak átlagosan 450 évbe telne egy Bitcoin-blokk megoldása, és erre az esély 1:5500-hoz. De most ennek a független bányásznak sikerült a bravúr.

szóló bányász

Kolivas szerint a szerény ~17 Terahashes per másodperc (TH/s) sebességgel futó bányász valószínűleg egyetlen S9-es Bitmain Antminer egységet használ. A Bitmain Antminer S9-es modell 2017-ben jelent meg – a legújabb modell, az Antminer S19XP pedig 2022-ben.

A proof-of-work konszenzusos algoritmusok egyik jellemzője a bányászat. Ez az a folyamat, amelynek során a tranzakciók blokkjai felkerülnek egy nyilvános blokkláncra – mint a Bitcoin, a Dogecoin és a Litecoin – és ellenőrizhetővé válnak. Közben új érmék jönnek létre. A bányászat biztosítja a blokklánc integritását és ösztönzi a hálózatban a minél szélesebbkörű részvételt.

A szóló bányászok a Solo CK Pool szolgáltatót veszik igénybe

Összességében elmondhatjuk, hogy minél több bányászgépe van egy bányásznak, annál nagyobb az esélye arra, hogy megszerezze a blokkjutalmakat és minél több tranzakciós díjat szedjen be.

Úgy tűnik, hogy a szóló bányászok mind a Solo CK Pool bányászszolgáltatást használják. Márciusban egy másik szóló bányász is ezt a szolgáltatást használta a 780.112-es Bitcoin blokk megoldására. Ekkor ő is 6,25 BTC-t, azaz akkori árfolyamon körülbelül 148 000 dollár blokkjutalomat kapott.

A Solo CK Pool szolgáltató úgy hirdeti magát, mint amely alkalmas a nagy bányászfarmok kiszolgálására. De olyan bányászok számára is, akiknek “régi vagy kevésbé hatékony bányászgépeik vannak, amelyek nagy eséllyel soha nem fognak blokkjutalmat szerezni a normál bányászattal, és akik a bányászatot a lottójátékhoz hasonlóan szeretnék kezelni“.

A lottó most úgy tűnik, hogy ismét kifizetődött.