Rájár a rúd a szupergazdagokra is: nem szállhatnak fel a magánrepülőgépeik


A magánrepülőgép bérlés iránti kereslet is kilőtt, nem csak a WC-papír iránti, a COVID-19 terjedése következtében. Menekülnének a szupergazdagok, ám a hatóságok nem engedik felszállni a gépeiket.

A Bloomberg pénzügyi portál jelentése szerint sorra kell, hogy visszamondják magánrepülő foglalásaikat a vagyonosabb réteg tagjai, ugyanis egyes országokban a koronavírus miatt nem engedik felszállni az üzemeltetők gépeit vagy épp országok nem fogadnak gépeket bizonyos országokból. Pedig jegyek az ilyen magánjáratokra nem olcsó mulatság, vagyonosabb polgártársainknak akár 150 000 dollárt (~50 millió forint) is le kell perkálniuk előre egy légifuvarért.

Kanika Tekriwal, az új-delhi JetSetGo magánrepülőgép társaság vezetője elmondta a portálnak, hogy a koronavírus terjedése óta kilencszeresével nőtt a megkereséseik száma. Egy ügyfelük például a családját akarta kimenekíteni Londonból Új-Delhibe a múlt hétvégén, ám épp a felszállás előtt jelentettek be légtérforgalmi korlátozásokat Indiában.

India hétfőn tiltott le minden járatot Európából és az Egyesült Királyságból.

“Félóránként változnak a szabályok,” mondja Tekriwal. “Senki se tudja ki mit változtat, egyes országok nem engedik bizonyos országok pilótáit leszállni, egyes országok nem engednek leszállni bizonyos országok felségjele alatt repülő  gépeket.”

Micsoda pech.

Kapcsolódó:


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.